Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το όνειρό μας και τα όνειρά τους

Το όνειρό μας και τα όνειρά τους
Σάββατο, 16 Μαΐου 2020 - 14:05
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Θα μου άρεσε πολύ να παίξουμε σε έναν τελικό στην Ευρώπη», δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στο ηλεκτρονικό περιοδικό του Ολυμπιακού και αυτομάτως... άγγιξε όλες τις ερυθρόλευκες καρδιές.

Πόσα χρόνια τώρα κάθε οπαδός αλλά και μέλος της ομάδας ονειρεύονται μια τέτοια μέρα. Πόσες φορές δεν έχουν άπαντες αναρωτηθεί τι θα είχε γίνει αν δεν συνέβαινε η αδιανόητη ανατροπή στο φινάλε της ρεβάνς με τη Μέταλιστ και ο Ολυμπιακός έφτανε στα προημιτελικά του Γιουρόπα της σεζόν 2011/12; Ίδιο είναι το ερώτημα και για τον γ@#&μένο αέρα της προημιτελικής ρεβάνς του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουβέντους στο ΟΑΚΑ το 1999.

Ακόμα και φέτος το έχουμε το «αν». Αν παίζονταν το πρώτο ματς με τη Γουλβς με κόσμο και αν δεν υπήρχε αυτή η μεγάλη παύση λόγω της πανδημίας. Με τα «αν» ωστόσο ιστορία δεν γράφεται αλλά με το τι πραγματικά συμβαίνει.

Το σίγουρο είναι ότι δε φαίνεται να λείπει κάτι από τον Ολυμπιακό ώστε να πιστεύει και να ελπίζει ότι μπορεί να φτάσει σ' έναν ευρωπαϊκό τελικό. Αν ρίξουμε μια ματιά σε ομάδες που το έχουν καταφέρει στο παρελθόν (ειδικά σε τελικό Γιουρόπα που είναι πιο... γήινη διοργάνωση γιατί το Τσάμπιονς Λιγκ πια και ειδικά στις νοκ-άουτ φάσεις του κινείται σε διαφορετικό... γαλαξία) θα δούμε ότι δεν είναι καλύτερες του Ολυμπιακού. Ίσως, απλά, να το πίστεψαν αληθινά περισσότερο και να το κυνήγησαν με όλες τους τις δυνάμεις.

Προσωπικά δεν αναρωτιέμαι ΑΝ ο Ολυμπιακός θα παίξει ποτέ σε ευρωπαϊκό τελικό. Σίγουρος είμαι (όσο μπορώ να είμαι για κάτι που δεν ελέγχω), το πότε περιμένω να μάθω.

Την ίδια στιγμή διαβάζω τριγύρω απίστευτα πράγματα που αγγίζουν τα όρια του ανέκδοτου. Την ώρα που ο Ολυμπιακός ονειρεύεται ευρωπαϊκούς τελικούς άλλοι ονειρεύονται γκρεμίσματα... παράγκας, να τον δουν σε μικρότερη κατηγορία και κάνουν δώρα ρόμπες ξεκούμπωτες. Όνειρα είναι κι αυτά. Ό,τι όνειρο μπορεί ο καθένας κάνει.

Προς το παρόν πάντως, ρόμπες γίνονται όλοι οι άλλοι όταν φτάνουν να αναμετρηθούν με τον Ολυμπιακό ή όταν θέλουν να το παίξουν ευρωπαίοι και γυρίζουν εντός συνόρων με την ουρά στα σκέλια.

Διαβάστε επίσης

Ο δικός μας last... dance

Ο δικός μας last... dance

Αυτός που πρέπει να «χορευτεί» από τον Ολυμπιακό και το... ξεγύμνωμα στο ΔΣ της Λίγκας. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Το πνεύμα του Σουντανί

Το πνεύμα του Σουντανί

Τα σκληρά εις βάρος του δεδομένα κόντρα στον αλύγιστο χαρακτήρα του Αλγερινού. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...