Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η βάση μιας υγιούς κουβέντας

Η βάση μιας υγιούς κουβέντας
Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 - 13:09
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Συνέβη με τον Πέδρο Μαρτίνς. Έχει συμβεί κι άλλες φορές στο παρελθόν. Ενδεχομένως να συμβεί με τον Ομάρ, με τον Γκιλιέρμε ή όποιον άλλον στο κοντινό ή μακρινό μέλλον. Μια επαγγελματική κουβέντα μεταξύ δύο πλευρών για συνεργασία (συνέχιση, έναρξη ή και λήξη) θα έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα αν η βάση της είναι εκείνη που πρέπει. Αν η βάση της είναι υγιής. Και υγιή βάση, κατά την ταπεινή μου γνώμη, συνιστά η ειλικρίνεια.

Αμφότερες οι πλευρές οφείλουν να είναι όσο πιο καθαρές, σαφείς, γίνεται. Να κοιτάει ο ένας τον άλλο στα μάτια. Και να μην αφήνουν χώρο για παρερμηνείες, υποθέσεις, εικασίες ή λανθασμένες... μεταφράσεις. Τα γράφω αυτά με αφορμή τον Ομάρ, μια περίπτωση που, αν δεν κάνω λάθος (μπορεί και να κάνω, δεν παίρνω κι όρκο), έχουν συμβεί απείρως λιγότερα απ' όλα όσα έχουν ακουστεί ή γραφτεί.

Το σίγουρο είναι πως και ο Ολυμπιακός και ο Ομάρ αξίζουν ο ένας την ειλικρίνεια και την καλή πρόθεση του άλλου. Κι αυτό ώστε όταν γίνει η τελική κουβέντα να είναι βέβαιοι πως έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν. Και το φινάλε (είτε επέλθει συμφωνία είτε όχι, δικό τους θέμα είναι και κουμάντο στην τσέπη των άλλων δεν θα κάνουμε) να είναι αυτό που τους αρμόζει μετά από σχέση τόσων ετών.

Δεν είναι, πια, τυχαίος παίκτης για τον Ολυμπιακό ο Ομάρ, ούτε ο Ολυμπιακός είναι τυχαία ομάδα για τον Νορβηγό. Να πάρει και η μία πλευρά από την άλλη το καλύτερο που μπορεί. Κι αυτό το καλύτερο δεν είναι, απαραίτητα, χρήματα αλλά και μια καλή κουβέντα και μια σχέση «πάνω» από τα χρήματα και «πέρα» από το χρόνο.

Σας φαίνονται λίγο παλιομοδίτικα και ρομαντικά αυτά; Μπορεί και να είναι αλλά είναι αυτά που αληθινά πιστεύω, συνεπώς...

Διαβάστε επίσης

Ο δικός μας last... dance

Ο δικός μας last... dance

Αυτός που πρέπει να «χορευτεί» από τον Ολυμπιακό και το... ξεγύμνωμα στο ΔΣ της Λίγκας. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...