Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χάρτινο - ατσάλινο, ένα έμβλημα δρόμος part2

Χάρτινο - ατσάλινο, ένα έμβλημα δρόμος part2
Παρασκευή, 22 Μαΐου 2020 - 10:53
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Χάρτινο - ατσάλινο, ένα έμβλημα δρόμος», έγραφα προ δύο ημερών και δεν διεκδικώ και κανένα κληρονομικό χάρισμα. Στο βόλεϊ γυναικών ο τίτλος σε κείμενο κάπου ήταν «ο Καραμπέτσος έδωσε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό». Και η είδηση, που ήταν γεμάτη αρνητικά σχόλια για τη δήθεν εύνοια της προφανώς καλύτερης ομάδας, συνοδεύτηκε και από άλλα αφιερώματα για (σύμφωνα με το... κατηγορητήριο) «αμαρτωλό» παρελθόν και παρόν του νυν προέδρου της ΕΟΠΕ.

Τώρα που μια λίγκα αποφάσισε επίσης ομόφωνα να δοθεί πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό η είδηση δεν ήταν γεμάτη υπονοούμενα. Ούτε έγινε αφιέρωμα στο παρόν και το παρελθόν κανενός προέδρου. Τώρα όλα είναι... κρυστάλλινα. Απονεμήθηκε... δικαιοσύνη. Την ίδια στιγμή διαβάσαμε και ότι ο ΠΑΟ είναι πιστός στις αρχές και τις αξίες του επειδή ψήφισε κατά του να του απονεμηθεί το πρωτάθλημα στο μπάσκετ και ήταν ο μοναδικός. Λες και είχε καμία αγωνία ξέρω γω για το τι θα ψηφίσουν. Στην υπεραιωνόβια εποχή Βασιλακόπουλου ο Παναθηναϊκός, δεν ξέρω γιατί, ποτέ δεν έχει άγχος για τίποτα... Έχει αυτόν τον αέρα του βέβαιου και μόνιμου νικητή. Έναν αέρα που, παραδόξως πως, την τελευταία 10ετία χάνει μόλις περνάει τα σύνορα και παίζει στην Ευρωλίγκα. Λογικά θα είναι ανάδρομος ο Ερμής, δεν βλέπω άλλη λογική εξήγηση. Αλήθεια, γιατί οι αρχές του δεν του υπέδειξαν να δώσει πίσω κανένα τίτλο από τις non callιές του;
Νομίζω κακώς ασχολούμαστε σοβαρά (;) με το μπάσκετ σε ό,τι αφορά τις εγχώριες διοργανώσεις. Η χρονιά που τους έφτυσε ο Ολυμπιακός και τους άφησε να παίζουν μόνοι τους ήταν αυτή ακριβώς που άξιζε στο όλο γηρασμένο και σάπιο οικοδόμημα. Μηδαμινό οπαδικό και εμπορικό ενδιαφέρον. Πρωτάθλημα που του γύρισαν την πλάτη και οι συγγενείς και οι φίλοι. Είναι όλο δικό τους, φτιαγμένο κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση.

ΥΓ: Δεν είναι δικό μου, το διάβασα κάπου και το παραθέτω: «Σάρωσε ο ΠΑΟΚ με... νταμπλ εύνοιας για μη υποβιβασμό σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ». Βλέπετε, στο μπάσκετ το σωστό ήταν να μην υποβιβαστούν οι τελευταίοι, δηλαδή Άρης και ΠΑΟΚ, επειδή προλάβαιναν να διεκδικήσουν στα ματς που απέμεναν τη σωτηρία τους (ασχέτως αν δεν έπειθαν κανέναν αγωνιστικά) αλλά ο τίτλος του πρωταθλητή έπρεπε να απονεμηθεί στον Παναθηναϊκό λες και η ΑΕΚ ή όποιος άλλος δεν μπορούσε να τον κερδίσει στα πλέι οφ. Μερικές φορές η πραγματικότητα ξεπερνάει και την πιο αισχρή φαντασία.

Διαβάστε επίσης

Μίσιτς και Γκαρσία

Μίσιτς και Γκαρσία

Ο Γιόσιπ μάλλον έκανε... κοπάνες στο μάθημα: πώς να γίνεις ΠΑΟΚάρχης. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...