Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μίσιτς και Γκαρσία

Μίσιτς και Γκαρσία
Κυριακή, 24 Μαΐου 2020 - 13:09
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Η διαφορά με τον Ολυμπιακό είναι μεγάλη και ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα για να την αφήσει να χαθεί». Με αυτές τις ελάχιστες λέξεις που ξεστόμισε ο Γιόσιπ Μίσιτς του ΠΑΟΚ κατάφερε τρία πράγματα. 1) Να επιβεβαιώσει ότι εκτός από ποδοσφαιρική ποιότητα, διαθέτει και χαρακτήρα. 2) Να ρίξει τα ποσοστά της δημοφιλίας του στην οικογένεια του δικεφάλου. 3) Να οδηγήσει σε αναπόφευκτες συγκρίσεις με άλλους που βρίσκονται εντός, εκτός και επί τα αυτά του ΠΑΟΚ.

Νομίζω όλοι το έχουμε καταλάβει. Είναι σαφές. Η... επιβίωση, ή καλύτερα, η μακροημέρευση στον ΠΑΟΚ «περνάει» και από δηλώσεις πολεμικής και μη αναγνώρισης του αντιπάλου και δη της ομάδας που... λατρεύουν να μισούν, του Ολυμπιακού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Πάμπλο Γκαρσία. Έβριζε και έριχνε εκτός φάσης μπουνιές εντός αγωνιστικού χώρου και έγινε ίνδαλμα για όλους. Φυσικά εξαργύρωσε τη ρητορική κατά του Ολυμπιακού με το να πάρει πόστο ως προπονητής στην ακαδημία του ΠΑΟΚ. Και τα γενέθλια του δικεφάλου τα... γιόρτασε με την «κορυφαία» στιγμή του στον δικέφαλο, ποστάροντας την ύπουλη μπουνιά στον Ντιόγκο. Τέτοια θέλει το κοινό και ο Γκαρσία, έξυπνο παιδί είναι κατά πως φαίνεται, τέτοια προσφέρει. Μπουνιές και... θεάματα.

Ο Μίσιτς αντιθέτως πάει να το... φάει το κεφάλι του. Ναι, ο Ολυμπιακός είναι πολύ καλή ομάδα αλλά δεν χρειάζεται να το λες ρε συ Γιόσιπ. Έκανες... κοπάνα στο μάθημα: πώς να γίνεις ΠΑΟΚάρχης σε τρία απλά βήματα; Σοβαρά μιλώντας, θα θεωρούσα ότι ο Μίσιτς είναι ήδη ξένο σώμα για τον δικέφαλο λόγω της δήλωσής του αν δεν τον είχε τόσο μεγάλη ανάγκη η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στην οικονομική κατάσταση που είναι ο ΠΑΟΚ και με την ευστοχία που δεν έχει στις μεταγραφές, δεν έχει την πολυτέλεια ν' αφήσει έναν από τους αληθινά καλούς που διαθέτει. Μπορεί αυτή τη στιγμή τα δύο εκατ.ευρώ που πρέπει να πληρώσει για να τον αγοράσει να είναι σημαντικά λεφτά και να... πονάνε αλλά δεν έχει επιλογή. Αν ψάξει για ισάξιο ή καλύτερο με τα ίδια ή λιγότερα...

ΥΓ: Κουβεντιάζαμε χθες για το πόσο σημαντικό είναι ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στη δράση πλησιάζοντας (να είναι το ίδιο, μοιάζει αδύνατο) τα στάνταρ που είχε προ πανδημίας. Και λίγες ώρες μετά κυκλοφορούσε η πληροφορία για την πρόθεση του Βαγγέλη Μαρινάκη να βρεθεί κοντά στην ομάδα και να δώσει το σύνθημα. Νομίζω, και πιθανώς δεν κάνω λάθος, το συγκεκριμένο γκρουπ στο Ρέντη έχει χτίσει τέτοιο χαρακτήρα και συμπεριφέρεται με τέτοια λογική που ο ηγέτης των ερυθρόλευκων δεν θα χρειαστεί να κουραστεί και να πει πολλά. Καταλαβαίνουν και οι ίδιοι οι παίκτες τι έχουν πετύχει και είναι οι πρώτοι που δεν θα ήθελαν να... μουτζουρώσουν την εικόνα τους.

Διαβάστε επίσης