Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μάνταλος 6 εκατ. ο Λημνιός 20 και ο... Τοτός

Ο Μάνταλος 6 εκατ. ο Λημνιός 20 και ο... Τοτός
Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020 - 10:03
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η ΑΕΚ δεν αρχίζει, όπως διαρρέει, κουβέντα για πώληση του Μάνταλου με ποσό μικρότερο των 6 εκατ.ευρώ. Ο ΠΑΟΚ, όπως έγραψε στο αγαπημένο του instagram ο Σαββίδης τζούνιορ, πουλάει τον Λημνιό αλλά μόνο σε όσους διαθέτουν τουλάχιστον 20 εκατ.ευρώ.

Αν παραβλέψουμε το... αστείο του πράγματος, σαν τα ανέκδοτα που λέμε με τον Τοτό, είναι φανερό ποιόν έχουν πρότυπο και ο μεν και η δε. Ωστόσο το να γίνεις Ολυμπιακός στις πωλήσεις δεν είναι απλά επιλογή. Δεν συνιστά βόλτα σε σούπερ μάρκετ και παίρνεις κάτι από το ράφι. Απαιτείται και ένα background. Πρέπει, βασικά, να είσαι από μόνος σου ως σύλλογος ένα τεράστιο brand. Πόσο μεγάλο brand μπορεί να είναι ο ΠΑΟΚ που κατέκτησε μόλις το τρίτο του πρωτάθλημα συνολικά και πρώτο μετά από δεκαετίες ενώ δεν ξέρει τι... χρώμα έχουν οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ; Σημαντικό brand είναι προφανώς η ΑΕΚ αλλά σε σχέση με τον Ολυμπιακό, υπάρχει τεράστιο κενό. Μην ξεχνάμε πως η ΑΕΚ την τρέχουσα 10ετία έφτασε ως και τα... αλώνια της 3ης κατηγορίας και όταν επέστρεψε, μετά από αρκετά χρόνια σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ, έγραψε ιστορία. Αρνητική ιστορία μένοντας δίχως βαθμό σε έξι ματς...

Πέρα από το brand που είναι σημαντικό, το να πουλήσεις ακριβά δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη. Το... χτίζεις με συνέπεια επί σειρά ετών. Επενδύεις πολλά (π.χ. δείτε την περίπτωση Ποντένσε για τον Ολυμπιακό) ή λιγότερα (π.χ. Τσιμίκας, Καμαρά, Σισέ, Μπα) ελπίζοντας πως με τη σωστή δουλειά στους παίκτες και υπομονή και επιμονή κάποια στιγμή θα σου φέρουν πίσω τα χρήματα που δαπανήθηκαν στο πολλαπλάσιο ενώ στο μεταξύ θα έχουν προσφέρει πολύ και αγωνιστικά.

Και μην ξεχνάμε ένα άλλο απαραίτητο εφόδιο. Τα... κονέ. Οι καλές μανατζερικές πόρτες δεν ανοίγουν για όποιον-όποιον. Πρέπει να ικανοποιούνται κι αυτές για να σε βοηθήσουν να μπεις γερά στο... παιχνίδι των εκατομμυρίων. Θέλουν να δουν ότι το πορτοφόλι είναι γερό, όχι να μετράς ένα προς ένα τα ψιλά στην τσέπη. Ωραίες λοιπόν είναι αυτές οι... κορόνες που ειπώθηκαν από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, έκαναν και τίτλους, αλλά την επόμενη μέρα ξεχνιούνται και είσαι αντιμέτωπος με την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που λέει: μοιάζει απίθανο ακόμα και να προσφερθεί το 1/3 απ' αυτά τα ποσά που υποτίθεται έθεσαν ως τιμή εκκίνησης. Και αν συνέβαινε θα τους πήγαιναν οι ίδιοι με κορδελίτσα στο αεροδρόμιο.

ΥΓ: Μ' αυτά και μ' αυτά πλησιάζουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ προς την επανεκκίνηση. Τα όσα εκπέμπονται από το Ρέντη αυτές τις μέρες που η ομάδα γυμνάζεται μαζί είναι ενθαρρυντικά. Φαίνεται να υπάρχει και κίνητρο και δίψα για επιστροφή στη δράση. Βεβαίως, όπως κάθε φορά, στο γήπεδο θα φανούν όλα.

Διαβάστε επίσης