Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και ποιός σας είπε ότι θέλει;

Και ποιός σας είπε ότι θέλει;
Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 - 10:45
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σήμερα να μου επιτρέψετε να κινηθώ σε... χωράφια που δεν είναι «δικά» μου και δεν τα κατέχω. Μιλάω για τα μπασκετικά. Βλέπω αρκετά μπάσκετ ως θεατής αλλά δε μπορώ να πω και ότι είμαι ο πλέον ειδικός για το τι γίνεται στον χώρο, κάθε άλλο. Ως παρατηρητής θα πω ότι δύσκολα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι η ρισκαδόρικη επιλογή της ΚΑΕ Ολυμπιακός να αποχωρήσει από μια Λίγκα σε απόλυτη σήψη θα στέφονταν τόσο γρήγορα από τόσο μεγάλη επιτυχία. Προφανώς ήταν δύσκολο για τον Ολυμπιακό και είχε και για 'κείνον συνέπειες. Ωστόσο ο στόχος της αποχώρησης ήταν να «ξεβρακώσει» ένα σύστημα που κατήγγειλε επί σειρά ετών και κανείς δεν αντιδρούσε.

Τώρα λοιπόν «απολαμβάνουμε»* τη διάλυση του γηρασμένου και σάπιου οικοδομήματος του μπάσκετ. Ένα οικοδόμημα που παρέμενε με δυσκολία όρθιο επειδή το μεγαλύτερο στήριγμά του για το όποιο ενδιαφέρον ήταν ο γίγαντας που λέγεται Ολυμπιακός. Στην... πλάτη του έχτιζαν την όποια εμπορικότητα, το όποιο ενδιαφέρον. Τώρα που αποχώρησε το υγιές κομμάτι έμεινε κάτι που μοιάζει με παραμάγαζο έτοιμο να κατεβάσει ρολά. Έφυγε εκείνος που υποχρέωναν να παίζει το ρόλο του θύματος για να παριστάνουν τους σπουδαίους αφού με το που έβγαιναν από τα σύνορα έπεφταν οι αγωνιστικές σφαλιάρες σύννεφο.

Και χθες, λέει, ο Παναθηναϊκός απείλησε ότι θα φύγει από την Α1 αν ανέβει με wild card ο Ολυμπιακός. Και ποιός σας είπε ότι θέλει αληθινά να συμμετέχει ξανά σ' αυτό το πρωτάθλημα; Μ' αυτούς τους όρους; Με σημαδεμένες τράπουλες; «Απολαύστε» διοργανώσεις της Α1 σαν και την φετινή που είχε την αρχή, τη μέση και το τέλος που της άξιζε. Με άδειες κερκίδες, δίχως χορηγούς, δίχως τηλεοπτικό ενδιαφέρον, δίχως αγωνιστικό ενδιαφέρον, απονομή με ψηφοφορία. Αυτό ακριβώς αξίζει σ' αυτό το γηρασμένο και σάπιο οικοδόμημα. Πλήρης απαξίωση. Να μεταδίδεται τηλεοπτικά από το Κουκουβάουνες tv ή τσάμπα σε μεγαλύτερα κανάλια.

Ο Ολυμπιακός συμμετείχε και φέτος σε κανονικό πρωτάθλημα, το μοναδικό κανονικό, την Ευρωλίγκα. Του αρκεί. Αν η Α1 γίνει αυτή που πρέπει, ίσως το σκεφτεί λέω εγώ. Μέχρι τότε, παίξτε μόνοι σας και χαρείτε (κατά βάθος, ούτε εσείς χαίρεστε...) μόνοι σας.

*Το «απολαμβάνουμε» μπήκε σε εισαγωγικά γιατί προφανώς δεν το απολαμβάνουμε, προτιμούσαμε κανονικό πρωτάθλημα με αληθινό και υγιή ανταγωνισμό ώστε και οι νίκες αλλά και οι ήττες (όλα στο πρόγραμμα είναι) να έχουν αξία.

Διαβάστε επίσης

Δείπνο ηλιθίων

Δείπνο ηλιθίων

Η αρετή της υπομονής και τα πρωτοσέλιδα που αποφύγαμε. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...