Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κάτω από τη ζώνη

Κάτω από τη ζώνη
Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020 - 14:38
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είμαστε ακόμα πιο κοντά στην επιστροφή στη δράση και τα πλέι οφ. Αν υπάρχουν κάποιοι που είναι αφελείς και θεωρούν πως οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού παρέδωσαν... πνεύμα και απλά θα υποταχθούν στη μοίρα τους σ' αυτό το μίνι πρωτάθλημα, ας αναθεωρήσουν. ΟΚ, και 'γω θεωρώ δύσκολο αυτός ο Ολυμπιακός να απωλέσει ακόμα και το καθαρά αγωνιστικό του αβαντάζ (+7β.) σ' αυτές τις αγωνιστικές. Όχι γιατί δεν υπάρχει χρόνος αλλά επειδή ο ίδιος με έχει πείσει ότι αντέχει και οι άλλοι ότι δεν μπορούν.

Ωστόσο να είμαστε βέβαιοι πως οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα πλέι οφ έχουν να «κερδίσουν» και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τα καταφέρουν. Τι έχουν να κερδίσουν; Να... μουτζουρώσουν, να... στραπατσάρουν, την εικόνα των ερυθρόλευκων. Ώστε πάνω σ' αυτή να «χτίσουν» νέα αφηγήματα και προπαγάνδες. Προφανώς όλοι ξέρουν, έχουν δει και έχουν αποδεχθεί ότι αν υπάρχει ένας δίκαιος πρωταθλητής σ' αυτό το πρωτάθλημα είναι ο Ολυμπιακός. Ωστόσο όσο εύκολα μπορεί να λέει κάποιος κάτι σήμερα, άλλο τόσο εύκολα μπορεί να πει το αντίθετο αύριο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν πρέπει να δώσει την παραμικρή αφορμή. Οφείλει να είναι σοβαρός, συγκεντρωμένος και 100% αφοσιωμένος σ' αυτό που έχει να κάνει. Ώστε να εδραιώσει ακόμα πιο πολύ στα μάτια όλων την κυριαρχία του και να βουλώσει με μεγαλύτερη... στεγάνωση τα στόματα που πάντα βρίσκουν να πουν διάφορα. Ν' αντέξει στα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Γιατί θα υπάρξουν κι άλλα τέτοια όπως υπήρξαν και από την αρχή της σεζόν ως την πανδημία...

ΥΓ: Με αφορμή τη... φρέσκια ανακοίνωση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την απόκτηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, αν μη τι άλλο αξίζει να βγάλει κανείς το καπέλο στους ανθρώπους της ΚΑΕ Ολυμπιακός ΚΑΙ για τις επιλογές παικτών που έχουν κάνει επί τουλάχιστον μία 10ετία. Τον Νίκολα δεν τον ήξερε κανείς, πριν γίνει ο κορυφαίος σέντερ στην Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό. Όπως σχεδόν κανείς ήξερε και τον Κάιλ Χάινς. Τα παραδείγματα είναι πολλά.

Διαβάστε επίσης

Ένα «διπλό» που άργησε πολύ

Ένα «διπλό» που άργησε πολύ

Ο Ολυμπιακός έπρεπε να ζήσει τη... Βρέμη του πολύ νωρίτερα και οφείλει πάντα να κοιτάει πιο μπροστά και ψηλά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...

Δείπνο ηλιθίων

Δείπνο ηλιθίων

Η αρετή της υπομονής και τα πρωτοσέλιδα που αποφύγαμε. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...