Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Μασούρας, ο Μάνταλος και μια υπόθεση εργασίας

Ο Μασούρας, ο Μάνταλος και μια υπόθεση εργασίας
Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 - 15:05
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Που και τι θα ήταν σήμερα ο Γιώργος Μασούρας αν π.χ. είχε, για κάποιο λόγο, γίνει παίκτης της ΑΕΚ. Ο Έλληνας παίκτης λογίζεται αυτή τη στιγμή ως ένας από τους δύο βασικούς εξτρέμ του επικείμενου πρωταθλητή Ελλάδας, διεκδικητή του κυπέλλου Ελλάδας και ομάδας που είναι στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ και βλέπουμε.

Που και τι θα ήταν σήμερα ο Γιώργος Μασούρας αν (επαναλαμβάνω, υπόθεση εργασίας κάνω) π.χ. είχε επιλέξει την ΑΕΚ; Την απάντηση την ξέρουμε. Πιθανώς στο ίδιο σημείο που είναι σήμερα και ο Χρήστος Αλμπάνης ή ο Βίκτορας Κλοναρίδης. Παίκτες μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Παίκτες που πασχίζουν για λίγο... φως, λίγη δόξα. Αλλά πόση τέτοια να δώσει η ΑΕΚ; Σημαντικό brand είναι οι κιτρινόμαυροι αλλά... Η σύγκριση με τον Ολυμπιακό είναι αμείλικτη...

Δεν είναι μόνο το μέγεθος του brand Ολυμπιακός. Είναι και ο κόσμος που βρίσκεται γύρω απ' αυτό το κλαμπ. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την τεχνογνωσία για να κάνουν κάτι που μοιάζει απίθανο, πιθανό.

Η ΑΕΚ, λέει εδώ και μερικά χρόνια, θέλει να κάνει ό,τι και ο Ολυμπιακός. Να παίρνει ταλέντα από το εξωτερικό ή το εσωτερικό και να αφού τα δουλεύει σωστά να τα μοσχοπουλάει. Που; Πως; Ποιός μπορεί να το κάνει αυτό; Η... σκιά του brand είναι πολύ μικρή για να παίξει σοβαρή... μπάλα σ' αυτό το επίπεδο. Μην πάμε... μακριά. Δείτε τι προτάσεις έχουν έρθει για τον αρχηγό και ηγέτη της ΑΕΚ, Πέτρο Μάνταλο, και θα καταλάβετε. Η καλύτερη οικονομικά πρόταση, περίπου 3 εκατ. ευρώ αν θυμάμαι καλά, ήρθε από ομάδα της Αραβίας κι επειδή πήγε εκεί προπονητής ο Μανόλο Χιμένεθ.

Το να «χτίζεις» καριέρες και να βγάζεις χρήματα απ' αυτό το θέλουν όλοι, αλλά ελάχιστοι μπορούν να το υπηρετήσουν. Απαιτείται δυνατό brand και ανθρώπους σχετικούς με το αντικείμενο. Αν μιλάμε για την Ελλάδα, αυτές τις δύο υπερ-απαραίτητες προϋποθέσεις τις βρίσκεις ΜΟΝΟ σε μια διεύθυνση, στην Πλατεία Αλεξάνδρας στο Πασαλιμάνι. Πουθενά αλλού.

Διαβάστε επίσης

La Liga και La... Super Liga

La Liga και La... Super Liga

Η... τελευταία ευκαιρία της Σούπερ Λιγκ και μερικές αναπόφευκτες συγκρίσεις. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...