Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ψυχή και το χούι

Η ψυχή και το χούι
Κυριακή, 21 Ιουνίου 2020 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι, λέει ο λαός. Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτή η παροιμία μου ήρθε στο μυαλό βλέποντας την εξέλιξη του χθεσινού ΠΑΟΚ-ΟΦΗ στην Τούμπα. Και δεν ήταν μόνο αυτό. Μην ξεχνάμε ότι ο δικέφαλος του βορρά «τσίμπησε» και τα... δωράκια, της έξτρα μέρας ξεκούρασης εν όψει της κυπελλικής ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, συν το «όχι» της ΕΠΟ να γίνει αίτημα, έστω, προς την Κυβέρνηση για παρουσία κόσμου στο Γ. Καραϊσκάκης. Χούγια λοιπόν έχει όχι ένας άνθρωπος αλλά μια κατάσταση που έχει πάρει τον χαρακτηρισμό: εξυγίανση.

Ο Ολυμπιακός όμως επιβάλλεται να παλέψει και έτσι. Με μειονεκτήματα. Με... σημαδεμένα χαρτιά. Δίχως fair play. Πρέπει να το κάνει, όπως το κάνει όλη τη σεζόν φέτος και το έκανε και πέρυσι. Έχει αποδείξει ότι μπορεί και έτσι. Κάθε τι που καταφέρνει στους εξυγιαντικούς καιρούς αποκτά διπλή βαρύτητα και η χαρά είναι μεγαλύτερη. Όμως, πριν από τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ, υπάρχει το αποψινό clasico με τον Παναθηναϊκό.

Αν υπάρχει ένα ματς το οποίο δικαιούται να αποκαλείται κλασικό ντέρμπι στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό, αυτό είναι με τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα όχι με τον ΠΑΟΚ, μια ομάδα τους ενός πρωταθλήματος (και τι πρωτάθλημα...) για περίπου τέσσερις 10ετίες. Ο Ολυμπιακός λοιπόν υποδέχεται απόψε τους πράσινους με στόχο μία ακόμα νίκη που θα τον φέρει πιο κοντά στην μαθηματική και ταυτόχρονα αήττητη εξασφάλιση του τίτλου. Η απουσία του Βαλμπουενά είναι σημαντική αλλά οι ερυθρόλευκοι είναι ένα καλοδουλεμένο σύνολο που βρίσκει και πρέπει να βρίσκει τις λύσεις.

Το ιδανικό θα είναι να γίνει η δουλειά με τη μικρότερη δυνατή σπατάληση ενέργειας εν όψει ΠΑΟΚ. Είναι ξεκάθαρο εξάλλου ότι ο «δικέφαλος» που διασύρθηκε και ξεγυμνώθηκε στην προσπάθεια υπεράσπισης του περυσινού πρωταθλήματός του θα τα δώσει όλα την Τετάρτη για το κύπελλο, τον τελευταίο του στόχο. Και θα παίξει κάθε χαρτί που έχει, σημαδεμένο ή όχι.

Διαβάστε επίσης