Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τέτοια αναγνώριση ΚΑΝΕΙΣ!

Τέτοια αναγνώριση ΚΑΝΕΙΣ!
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν σας πω τώρα ότι ο συγκεκριμένος Ολυμπιακός είναι από τους πλέον απολαυστικούς των τελευταίων πολλών ετών και μία από τις κορυφαίες ομάδες ever στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν θα σας εκπλήξω ούτε θα δώσω κάποια είδηση.

Αν σας πω ότι ο πρώτος που δικαιούται να πανηγυρίζει και να περηφανεύεται γι' αυτό που συμβαίνει είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης που βούλωσε τα αυτιά του στη μουρμούρα που ανέβηκε ουκ ολίγες φορές σε ψηλά ντεσιμπέλ πέρυσι και κάποιες στιγμές φέτος στηρίζοντας το συγκεκριμένο πρότζεκτ, πάλι δεν θα σας δώσω είδηση.

Τα έχουμε «συζητήσει» εδώ που τα λέμε καθημερινά πολλάκις στο πρόσφατο αλλά και το μακρινό παρελθόν. Εξάλλου, όσοι μπαίνετε στον κόπο να διαβάζετε όσα αραδιάζω καθημερινά σε τούτη την ηλεκτρονική γωνιά προφανώς θα θυμάστε ότι έβλεπα κυρίως θετικά στον απίθανο Μαρτίνς και το έργο του όταν δεν ήταν δημοφιλής και οι περισσότεροι ζητούσαν να μπει στο πρώτο αεροπλάνο για Πορτογαλία. Ναι (το αρχείο υπάρχει και μπορείτε να το δείτε) και μετά τους μαζεμένους περυσινούς αποκλεισμούς από Λαμία και Ντινάμο και την ήττα με... κάτω τα χέρια στην Τούμπα όπου χάθηκε οριστικά ο τίτλος. «Επιδιορθώνεται», έγραφα, όχι «κατεδαφίζεται». Και οι κομβικές επιδιορθώσεις αφορούν στην προσθήκη ποιότητας, εμπειρίας και χαρακτήρα που βρέθηκε στα πρόσωπα των Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί και Σεμέδο.

Ας υπογραμμίσουμε λοιπόν κάτι άλλο σήμερα. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, ουκ ολίγες φορές, ισχυρίζονται ότι είναι διαφορετικοί. Και το λένε με θετικό τρόπο. Αυτοαποθεώνονται οι τύποι. Το θέμα ωστόσο είναι τι λένε οι άλλοι για σένα. Και 'γω μπορώ να λέω ότι είμαι ο πιο όμορφος αλλά αν δεν συμφωνεί κανείς άλλος... Houston we have a problem. Για να το σοβαρέψω, η... διαφορετική ΑΕΚ πήρε πρωτάθλημα ξανά μετά από 24 χρόνια και ο... διαφορετικός ΠΑΟΚ μετά από 34. Η πρώτη τα κατάφερε σ' ένα ματς... τελικό που δεν τελείωσε ποτέ και την ξεφωνίζουν στη Θεσσαλονίκη (και όχι μόνο) κλέφτρα. Ο δε το έκανε σε μια πορεία που είχε χάι λάιτ τη... μανσέτα του Βιεϊρίνια (και πολλές ανάλογες φάσεις) και ακόμα και σήμερα «τραβιέται» στα δικαστήρια ν' αποδείξει ότι δεν υπάρχει πολυϊδιοκτησία με την Ξάνθη (η οποία άρχισε από την περυσινή σεζόν) για την οποία τα ελληνικά δικαστήρια έχουν αποφανθεί: ένοχος.

Αλήθεια, μπορεί να βρεθεί έστω και ένας άνθρωπος να πει ότι το φετινό πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός δεν το κατακτά δίκαια πέρα από κάθε αμφισβήτηση; Ακόμα και τα... εργαστήρια προπαγάνδας στέρεψαν από ιδέες και αναγκάστηκαν να παραδεχθούν το εκτυφλωτικά προφανές. Προπονητής και παίκτες της ΑΕΚ χθες παραδέχθηκαν τη χαώδη διαφορά και είπαν ότι πρέπει να προσπαθήσουν να μοιάσουν στον Ολυμπιακό. Έτσι κατακτά πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός. Τελικά το όνομα του καθαρού διαφορετικού το έχουν άλλοι αλλά την πραγματική χάρη του μόνο ένας.

Διαβάστε επίσης

Να είναι ο εαυτός του

Να είναι ο εαυτός του

Ο στόχος του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και η δυναστεία του ΠΑΟΚ που χάσαμε και μας έμειναν τα αστεία. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης...