Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καλώς ήρθατε στο 2015/16

Καλώς ήρθατε στο 2015/16
Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020 - 09:52

Αν αμφέβαλε κανείς, πλέον όχι. Το έπιασε το... υπονοούμενο ο Ολυμπιακός. Οι ανταγωνιστές του στην Ελλάδα επιλέγουν τον... γνωστό τους τρόπο για να τον κοντράρουν. Κάνουν παρέα (ενδεχομένως η πιο ταιριαστή λέξη να είναι το: συναγελάζονται) και επιχειρούν να τον πλήξουν με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη αφού στο γήπεδο, το ανάστημά τους είναι μικρό...

Καταστάσεις που βλέπαμε το 2015 και το 2016, επαναλαμβάνονται. Ως αστείο και αυτή τη φορά. Όπως αστείες μοιάζουν, στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον, θα δούμε αν κάνω λάθος, οι καταθέσεις στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ. Ο Φύσσας, που ήταν από τους βασικούς, αν όχι ο πλέον βασικός, που άρχισε αυτή την ιστορία, τώρα που ήρθε η ώρα να καταθέσει τα λόγια του ήταν όσο πιο σαφή γινόταν. «Υπερέβαλε ο Πίντο, καμία σχέση ο Ολυμπιακός ή ο Μαρινάκης, δεν μίλησα για χειραγώγηση».

Ίδιο ήταν και το περιεχόμενο της κατάθεσης του Ζήση Βρύζα, υπαλλήλου του Ιβάν Σαββίδη. Έκανε λόγο για έλεγχο του Ολυμπιακού στην ΚΕΔ αλλά δεν γνώριζε τον τρόπο, αυτή είναι η... εκτίμησή του! Και επί πρόσθετα, δεν θυμόταν, δεν γνώριζε, άκουσε, του είπαν.

Κι επειδή και οι πλέον τυφλωμένοι κατάλαβαν ότι μία ακόμη προσπάθεια να εμπλακεί σε κάτι ο Ολυμπιακός οδεύει ξανά σε φιάσκο, ήρθαν οι καταθέσεις των κ.κ. Μελισσανίδη και Αλαφούζου. «Στημένα», «μιλημένα», «εγκλήματα», ακούστηκαν ξανά και ξανά. Και όταν ζητήθηκαν αποδείξεις, ισχυρίστηκε ο ένας ότι τα ξέρουν και οι... πέτρες που πρέπει να κληθούν άμεσα να καταθέσουν και ο άλλος ότι δεν έπαιρνε φάουλ ο Παναθηναϊκός για 30 λεπτά σε αγώνες του. Σαν... κολάζ δημοσιευμάτων, διαρροών και ανακοινώσεων μιας ολάκερης 10ετίας ήταν οι απολογίες τους. Όλα μέσα. Αχταρμάς. Ρώσικη. Σαλάτα. Ξέχασαν μια... πατάτες και μια... τζατζίκι να προσθέσουν.

Επαναλαμβάνω, ούτε δικαστής είμαι ούτε δικηγόρος. Από τα όσα διάβασα ότι ειπώθηκαν στις καταθέσεις, είναι να γελάει κανείς. Να γελάει και, ταυτόχρονα, όταν τελειώσει η φτηνή... παράσταση, να... κυνηγάει. Γιατί, κάποια στιγμή, θα πρέπει και σ' αυτή τη χώρα να υπάρχει συνέπεια κάποιων πράξεων. Δεν γίνεται όποιος θέλει, ανενόχλητος, να... σέρνει κάποιον στο δικαστήριο και, μετά, να μην έχει συνέπεια για την ταλαιπωρία, κυρίως την ψυχολογική.

Διαβάστε επίσης