Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Κινήσεις που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνονται

Κινήσεις που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να γίνονται
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020 - 09:52
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Γεννήθηκε και έπαιξε στην Ισλανδία. Ύστερα μετακόμισε στη Δανία, έκανε ένα... βήμα δίπλα για να πάρει γεύση και από Σουηδία και ακολούθως λίγο πιο κάτω στην Ολλανδία. Και την τελευταία διετία βρίσκεται στην Ελλάδα. Ο Όγκμοντουρ Κρίστινσον αποτελεί μία ακόμα κίνηση του Ολυμπιακού απ' αυτές που ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κάνει. Κι επειδή είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σας, στην απόκτηση του 31χρονου τερματοφύλακα κατανοώ πλήρως τη χρησιμότητα και την αξία της.

Αντιθέτως στην περυσινή του Αλέν είδα, μόνο, την εξής λογική: πρέπει να αποκτηθεί κάποιος μεγαλύτερος σε ηλικία για να έχει εμπειρία και να υπάρχει μόνιμα ως δεύτερος πίσω από τον Σα. Ο Αλέν σε κάνει να αισθάνεσαι ότι γεννήθηκε για να είναι μόνιμα... δεύτερος. Ο Κρίστινσον, αντιθέτως, μοιάζει άνθρωπος της πρόκλησης και η ηλικία του, για τερματοφύλακα, είναι εξαιρετική. Οι εμφανίσεις που έχει κάνει την τελευταία διετία στην ΑΕΛ είναι σπουδαίες. Σπουδαίες και πολλές, 34 ματς πέρυσι στα 30 έχει φτάσει φέτος. Δίχως εκείνον στο τέρμα η ΑΕΛ θα ήταν χαμηλότερα. Αυτές οι εμφανίσεις τον έφεραν στο μεγάλο λιμάνι και πλέον πρέπει να δείξει και χαρακτήρα ώστε να αρπάξει την ευκαιρία.

Ακόμα και τη... μισή ευκαιρία που μπορεί να του δοθεί γιατί είναι ξεκάθαρο ότι στον Ολυμπιακό πρέπει να έχεις την ικανότητα ν' αρπάξεις και το... γραμμάριο ευκαιρίας που θα σου δοθεί. Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι έπρεπε, πλέον είναι η σειρά του να πράξει τα δέοντα.

ΥΓ: Σοβαρές απαιτήσεις από το σημερινό ματς με τον Άρη δεν έχω και καταλαβαίνουμε όλοι τους λόγους. Κυρίως δεν έχω απαιτήσεις από το ομαδικό θέαμα. Απλά περιμένω από κάποιους που θα αγωνιστούν βασικοί και, συνήθως, δεν είναι στην 11άδα να δείξουν κάτι. Συνοχή η ομάδα δύσκολα θα έχει αλλά ατομική διάθεση και προσπάθεια επιβάλλεται να καταβληθεί.

Διαβάστε επίσης