Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... alter ego ενός κόσμου υπό εξαφάνιση

Το... alter ego ενός κόσμου υπό εξαφάνιση
Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020 - 22:57
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Απόψε ας μη μιλήσουμε για μπάλα. Ας μιλήσουμε για την απόφαση της alter ego του Βαγγέλη Μαρινάκη να επιστρέψει τα χρήματα που πήραν τα media της για την διαφημιστική καμπάνια του «μένουμε σπίτι» εν μέσω πανδημίας. Μια κίνηση που συνοδεύτηκε από την προτροπή να διατεθεί το επιστραφέν ποσό στις οικογένειες των ανέργων εργαζομένων στα ΜΜΕ. Χαζεύοντας σε διάφορα σάιτ (και το facebook) τα σχόλια που έγιναν κάτω απ' αυτή την είδηση επιβεβαίωσα πράγματα που λίγο πολύ όλοι μας ξέρουμε.

Υπάρχουν οι πονηροί. Υπάρχουν οι... καμμένοι. Υπάρχουν και πολλοί που ακόμα σκέφτονται. Υπάρχουν κι αυτοί που κοιτάνε την ουσία, όχι την εντύπωση. Το λέω αυτό επειδή όλοι αυτοί... παρήλασαν με τα σχόλιά τους. Βλέπετε, οι πονηροί φρόντισαν άμεσα να θέσουν το... καυτό ερώτημα: Γιατί προέβη σ' αυτή την κίνηση ο Μαρινάκης; Αλήθεια, αυτό είναι το θέμα; Το γιατί; Καταλαβαίνετε φαντάζομαι ότι όσοι έθεταν το ερώτημα έλεγαν ευθέως ή άφηναν να εννοηθεί ότι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού το έκανε για να προβληθεί και να... φτιασιδώσει το προφίλ του.

Ξέρετε κάτι; Ποσώς με ενδιαφέρει αν έχει κάποια τέτοια πρόθεση ο Μαρινάκης ή ο κάθε Μαρινάκης. Στις εποχές που ζούμε (προσπαθούμε να επιβιώσουμε για την ακρίβεια) το σημαντικό είναι εκείνοι που μπορούν να κάνουν τέτοιες ενέργειες. Μακάρι να βρεθούν άλλοι 1000 τέτοιοι που θα δώσουν χρήματα που τους περισσεύουν ή δεν τα έχουν ανάγκη σε άλλους που η ζωή τους πάει: μέρα προς μέρα.

Παρόμοιες κινήσεις επιβεβαιώνουν (αφού είναι σπάνιες) ότι ζούμε σε εποχές ενός κόσμου υπό εξαφάνιση. Ενός κόσμου που αναζητά δικαιολογίες για να μη δώσει και όχι αφορμές για το αντίθετο. Όπως προείπα, μακάρι να βρεθούν άλλοι 1000 τέτοιοι που θα κάνουν ανάλογες κινήσεις. Από πότε αλήθεια οι καλές πράξεις πέρασαν στην κατηγορία της ποινικοποίησης;

Διαβάστε επίσης

ΕΠΟ ή ΟΥΕΦΑ;

ΕΠΟ ή ΟΥΕΦΑ;

Η απίστευτα εύκολη επιλογή της ημέρας... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.