Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ας μιλήσουμε για ουσία

Ας μιλήσουμε για ουσία
Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 - 10:29
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όσα γράφονται από χθες σε συγκεκριμένη μερίδα ΜΜΕ που το CAS έστειλε ξανά στην Ελλάδα την υπόθεση πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ και Ξάνθης, αξίζουν από γέλιο μέχρι χλεύη. Κι αυτό επειδή υπάρχει κόσμος που θεωρεί ότι μπορεί να... ακροβατεί λεκτικά σε δύσκολα μονοπάτια και να μη χάσει την ισορροπία του. «Δεν δικάστηκε», λένε ο ΠΑΟΚ. «Δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης», συμπληρώνουν. Αλήθεια, ποιά είναι η ουσία της υπόθεσης; Τι ακριβώς περιμένουμε ν' αποδειχθεί στο όποιο CAS, στην όποια ΕΕΑ ή το οποίο άλλο δικαστήριο; Θα θυμάστε ότι και προ ημερών έγραφα ότι: ακόμα κι αν το CAS αποφασίσει ότι δεν υπάρχει θέμα μεταξύ ΠΑΟΚ και Ξάνθης, στο δικό μου μυαλό δεν θα αλλάξει κάτι. Έχω σχηματίσει γνώμη για τη σχέση ΠΑΟΚ και Ξάνθης.

Την σχημάτισα όταν η Ξάνθη αποφάσισε να δώσει εισιτηρία ΜΟΝΟ για οπαδούς του ΠΑΟΚ στο ΔΙΚΟ της γήπεδο και στους δικούς της φιλάθλους επέτρεψε την είσοδο μόνο σε κατόχους διαρκείας. Την σχημάτισα όταν άλλαξε και εισόδους και θέσεις στους λιγοστούς κατόχους διαρκείας της για να... βολευτούν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Την σχημάτισα όταν οι δικοί της οπαδοί, μετά απ' αυτά, ανακοίνωσαν αποχή από τους αγώνες που απέμεναν και το έκαναν και πράξη. Δεν χρειάζεται καν να θυμίσω τα παικτικά πάρε-δώσε (στα οποία μπήκε... τριγωνικά και ο Βόλος). Ούτε πως θεωρείται αμόλυντη πράξη η εξαγορά του προπονητικού κέντρου της Ξάνθης από ανιψιό του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ. Βεβαίως, αν αυτά αφορούσαν ανιψιό του Βαγγέλη Μαρινάκη για τους ίδιους ανθρώπους τα παραπάνω θα συνιστούσαν «εγκλήματα» και απόδειξη διαφθοράς και θα ζητούσαν για πεντακόσιες εκατόν τριάντα πέντε χιλιάδες (...) φορές τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού.

Η ουσία λοιπόν που κάποιοι κάνουν ότι δεν βλέπουν, υπάρχει και είναι εκεί. Και κάτι τελευταίο. Αφού δεν υπήρχε ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα στη σχέση ΠΑΟΚ και Ξάνθης γιατί ρε παιδάκι μου, όοοοολως τυχαίως, η ΕΠΟ στην οποία είναι πρόεδρος κάποιος τον οποίο έχει αποκαλέσει δικό του ιδιοκτήτης συγκεκριμένης ΠΑΕ, έσπευσε να προσπαθήσει να αλλάξει τη διάταξη για την πολυϊδιοκτησία επιτρέποντας σε παράγοντες ομάδας να έχουν μετοχές άλλης ΠΑΕ; Γιατί; Μια πειστική απάντηση μπορεί να δώσει κάποιος; Υπάρχει απάντηση και όλοι την ξέρουμε. Και δεν χρειάζεται να μας την επιβεβαιώσει κανένα δικαστήριο του κόσμου.

ΥΓ: Δικαιούμαι και 'γω, όπως και ο καθένας, να σχηματίζω τη δική του γνώμη για το ΠΑΟΚ-Ξάνθη, έτσι δεν είναι;

ΥΓ2: Να μιλήσουμε και για μια άλλη ουσία του φετινού πρωταθλήματος; Χρειάζεται να βρεθεί έστω και ένα τιμολόγιο ή απόδειξη για να καταλάβουμε ότι μεταξύ ΠΑΟΚ και Βόλου υπάρχει... έρωτας μεγάλος;

Διαβάστε επίσης

ΕΠΟ ή ΟΥΕΦΑ;

ΕΠΟ ή ΟΥΕΦΑ;

Η απίστευτα εύκολη επιλογή της ημέρας... Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.