Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το αληθινό ανάστημα, ο ΠΑΟΚ και το... ποίημα

Το αληθινό ανάστημα, ο ΠΑΟΚ και το... ποίημα
Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 - 09:55
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Οι αληθινά μεγάλες ομάδες δεν φαίνονται μόνο από τις όποιες επιτυχίες τους. Φαίνονται και από τον τρόπο που υποδέχονται τις νίκες ΑΛΛΑ ΚΑΙ τις ήττες. Για τον ΠΑΟΚ η νίκη επί του Ολυμπιακού ήταν μεγάλη αφού, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, για τον δικέφαλο είχε και ουσία (πέρα από το γόητρο) καθώς παλεύει για τη 2η θέση.

Και με το που λήγει το ματς βγαίνει ο προπονητής του και ουσιαστικά «χρεώνει» την απώλεια του τίτλου στο θέμα της πολυϊδιοκτησίας. Παραδόξως... ξέχασε να το πει αυτό σε προηγούμενα ματς. Όταν δηλαδή δεν... βλέπονταν η ομάδα του και έτρωγε τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη (τις πιο ηχηρές από τον Ολυμπιακό) και ο ίδιος ήταν σε ρόλο απολογούμενου και έγραφαν / έλεγαν όλοι ότι δεν απολύεται επειδή δικαιούται μεγάλη αποζημίωση και ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί (λόγω Financial Fair Play) να πληρώσει.

Τώρα με τον Ολυμπιακό... θυμήθηκε ο Φερέιρα να μας πει για την... πίεση της πολυϊδιοκτησίας αν και γι' αυτό θα έπρεπε να παραπονεθεί στη διοίκηση του δικεφάλου που ήρθαν κοντά-κοντά με την Ξάνθη. Θα έλεγε κάποιο πονηρό μυαλό (όχι το δικό μου, δεν είναι τέτοιο) ότι απήγγειλε κάποιο... ποίημα που του είχαν υπαγορεύσει. Εξάλλου, ποια άλλη ευκαιρία θα έχει ο ΠΑΟΚ για να το παίξει... καμπόσος;

Μου κάνει τρομερή εντύπωση που αδυνατούν να καταλάβουν ότι προσπαθώντας να δείξουν ότι ο δικέφαλος είναι πολύ ψηλότερος απ' αυτό που είναι πραγματικά, ουσιαστικά τον... κονταίνουν. Το ανάστημά του είναι συγκεκριμένο και μετριέται απλά: 2 και 1 εξυγιαντικό πρωταθλήματα. Ως εκεί και ούτε εκατοστό παραπάνω.

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, δεν θα κάνω μάταιο κόπο να γράψω πολλά. Εφόσον ο πλέον αρμόδιος, δηλαδή ο Μαρτίνς, είπε ότι η ομάδα του πρέπει να επιστρέψει εκεί που ήταν και πως της λείπει η αδρεναλίνη στα τελευταία τέσσερα ματς, ποιος είμαι εγώ να το αλλάξω αυτό; Προσωπικά γι' αυτή την ομάδα γενικότερα παράπονο δεν μπορώ να εκφράσω. Θα... πέσει φωτιά να μας κάψει που λένε...

ΥΓ: «Αυτό», φώναζε ο Μιχάι και έδειχνε το σήμα του ΠΑΟΚ ζητώντας σεβασμό. Αυτό, ας του πει κάποιος, μετράει τρία πρωταθλήματα, συνεπώς μάλλον παίρνει περισσότερο σεβασμό απ' όσο του αξίζει... Και ο σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται, δεν απαιτείται.

Διαβάστε επίσης

Πρόβλημα είναι...

Πρόβλημα είναι...

Τα λόγια του Μαρτίνς και το μπούλινγκ σε δικαστές. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης

Ας μιλήσουμε για ουσία

Ας μιλήσουμε για ουσία

Οι ερωτήσεις για τις οποίες δεν θα πάρουμε ποτέ πειστικές απαντήσεις. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.