Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πρόβλημα είναι...

Πρόβλημα είναι...
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 - 10:24
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είναι πρόβλημα να πρέπει ο προπονητής μιας ομάδας όπως ο φετινός Ολυμπιακός να υπερασπίζεται τη δουλειά του και το γκρουπ παικτών του από αστείες κριτικές βασισμένες σε ένα αποτέλεσμα και 2-3 χαλαρές (ή κουρασμένες) εμφανίσεις.

Είναι πρόβλημα να πρέπει να λέγονται ξανά και ξανά πράγματα που (πρέπει να) είναι αυτονόητα και διδάσκονται στην πρώτη τάξη του -ποδοσφαιρικού- δημοτικού.

Είναι πρόβλημα οι αντίπαλοι αυτού του Ολυμπιακού να... απαγγέλλουν, πάνω στο ίδιο αποτέλεσμα και τις ίδιες εμφανίσεις, «ποιήματα» που καταργούν τη λογική. Λίγο ακόμα και θα διαβάζαμε ότι συγχωρείται και το... προπατορικό αμάρτημα εκτός από τις τραγικές εμφανίσεις του δικεφάλου όλης της σεζόν εξαιτίας της νίκης τους στο Γ. Καραϊσκάκης.

Είναι πρόβλημα σε μια χώρα που θέλει να λέγεται δημοκρατική να παραιτούνται, ο ένας μετά τον άλλο, κανονικοί δικαστές (προφανώς) μη αντέχοντας το mediaκο (και όχι μόνο) μπούλινγκ που τους ασκείται για αποφάσεις που πήραν και δεν άρεσαν.

Είναι πρόβλημα να συμβαίνει όλο αυτό και να μην ασχολείται σοβαρά κανείς ενώ κανονικά θα έπρεπε να έχει γίνει χαμός. Χαμός που όταν οι... αποχρώσεις ήταν διαφορετικές γινόταν ακόμα και από τις ενώσεις του δικού μας συναφιού...

Ευτυχώς, μέσα σ’ όλα αυτά, υπάρχει και ποδόσφαιρο και ο φρεσκαρισμένος Ολυμπιακός φιλοξενείται σήμερα στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ σ’ ένα ματς που νομίζω ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, να κερδίσει έχει η ομάδα του Πειραιά. Τα πιο σημαντικά που θα κερδίσει είναι ανάσες όσοι έχουν ανάγκη και χρόνο συμμετοχής όσοι είχαν μικρό.

Διαβάστε επίσης