Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πασίγιο, προπαγανδίγιο και... ληγμένες ομάδες

Πασίγιο, προπαγανδίγιο και... ληγμένες ομάδες
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 - 10:31
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Όταν το μόνο που σε νοιάζει, ως ποδοσφαιρικό παράγοντα, είναι να ποστάρεις στα κοινωνικά δίκτυα κάτι εναντίον του Ολυμπιακού, θα αμελήσεις τα βασικά σου καθήκοντα όπως το να θεωρήσεις τα δελτία των παικτών της ομάδας.

Όταν το μόνο που σε νοιάζει ως ποδοσφαιρικό παράγοντα είναι να φιλοξενηθείς σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς και να πεις κάτι εναντίον του Ολυμπιακού, θα δημιουργήσεις ομάδα σαν και τον φετινό ανήμπορο ΠΑΟΚ του οποίου καμιά αγωνιστική εξαίρεση δεν διαγράφει τον κανόνα.

Όταν το μόνο που σε νοιάζει ως ποδοσφαιρικό παράγοντα είναι να διαρρεύσεις σε φίλια σάιτ ότι πρέπει να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός ακόμα και για το ότι κάποτε δάγκωσε ο Αδάμ το μήλο που του πρόσφερε η Εύα, τότε η μοναδική δυναστεία που μπορείς να δημιουργήσεις ως ομάδα είναι με τον ετήσιο καλοκαιρινό ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Σ’ αυτό είναι συνεπής ο ΠΑΟΚ, κακά τα ψέματα... Ξέρουμε εκ των προτέρων ποιός ΔΕΝ θα προκριθεί σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο Ηράκλειο χθες η ομάδα του ΟΦΗ, που δεν την λες και... κολλητή με τον Ολυμπιακό, αισθάνθηκε την ανάγκη να χειροκροτήσει τους πρωταθλητές πριν από τη σέντρα σε μια πρωτόγνωρη και άξια συγχαρητηρίων πρωτοβουλία. Ήταν το λεγόμενο «πασίγιο» των Ισπανών. Ουσιαστικά, με δηλώσεις, «πασίγιο» έχουν κάνει άπαντες στον Ολυμπιακό με εξαίρεση εκείνους που αντί για πασίγιο προτιμούν κατά κόρον το προπαγανδίγιο. Πού καιρός και μυαλό για ν’ ασχοληθεί κανείς με δελτία υγείας και λοιπές υποχρεώσεις όταν πρωί, μεσημέρι, βράδυ ασχολείται με το να κάνει το άσπρο-μαύρο.

Επειδή λοιπόν στον ΠΑΟΚ το τσούρμο πρώην διαιτητών, υιών πρώην προέδρων της ΕΠΟ, δημοσιογράφων και άλλων νοιάζονται μόνο για την προπαγάνδα ξεχνώντας το ποδόσφαιρο, περισσότερο ληγμένη στην πραγματικότητα είναι η ίδια η ομάδα του δικεφάλου και όχι τα δελτία υγείας.

ΥΓ: Τι ωραία σενάρια γράφει η ρημάδα η ζωή πάντως... Επί χρόνια ολόκληρα οι ΠΑΟΚτσήδες τρολάρουν τους Αρειανούς για τα δελτία που είχαν ξεχάσει και τους οδήγησαν στη β’ εθνική. Τώρα η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να πάρει τη 2η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κάνοντας απλά μια ένσταση για να εφαρμοστεί ένας κανονισμός που υπάρχει. Η ΑΕΚ την οποία κλέφτρα την ανέβαζαν, κλέφτρα την κατέβαζαν στον ΠΑΟΚ πριν από δύο χρόνια που στέφθηκε εκείνη πρωταθλήτρια. Όπως και να ‘χει, η απόφαση της ΑΕΚ, για το αν θα καταθέσει ένσταση, θα δώσει αφορμή για σχόλια. Θα πάρει την εκδίκησή της για το «κλέφτρα» ή θα αποδειχθεί ότι η σχέση των δύο διοικήσεων παραμένει πιο δυνατή όπως οι περισσότεροι πιστεύουν;

ΥΓ2: Επειδή πάει να χαθεί η... μπάλα από χτες το βράδυ, είναι άλλο ο... εμετός συνθημάτων που φώναζαν κάποιοι στην ταράτσα και άλλο η εξαιρετική κίνηση που έκανε ως ομάδα (διοίκηση; προπονητής; παίκτες; όποιος τέλος πάντων πήρε την απόφαση) ο ΟΦΗ πριν από τη σέντρα. Μην τα μπερδεύουμε. Ούτε κάνουμε... ανασκόπηση της ιστορίας του ΟΦΗ. Μιλάμε ΜΟΝΟ για τη συγκεκριμένη κίνηση που αξίζει μπράβο και να βρει μιμητές.

Διαβάστε επίσης

Πρόβλημα είναι...

Πρόβλημα είναι...

Τα λόγια του Μαρτίνς και το μπούλινγκ σε δικαστές. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης