Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όταν το σινεμά αντιγράφει τη Super League

Όταν το σινεμά αντιγράφει τη Super League
Κυριακή, 26 Ιουλίου 2020 - 13:19
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στην ελληνική αθλητική πραγματικότητα υπάρχουν ουκ ολίγα life stories που μπορεί να εμπνεύσουν το σινεμά. Αυτό του Αχιλλέα Μπέου αρκεί για να γραφτεί τόμος εγκυκλοπαίδειας. Δήμαρχος > μεταφραστής > πρόεδρος. Θυμίζει και ένα άλλο που έχουμε ζήσει πρόσφατα, το: σερβιτόρος > επενδυτής αθλητικού real estate.

Όσον αφορά στον κ. Μπέο, στη ζωή του υπάρχουν κι άλλα γεγονότα σταθμοί, καλοί και πολύ κακοί. Τώρα λοιπόν επιστρέφει (δηλαδή έλειπε;) στα κοινά του ποδοσφαίρου και γίνεται πρόεδρος. Σενάριο κανονικό, έτσι δεν είναι; Κάτι τέτοιες στιγμές αναρωτιέσαι αν η ζωή αντιγράφει την τέχνη ή το αντίστροφο.

Για να το σοβαρέψουμε, κάτι τέτοια life stories επιβεβαιώνουν / αποδεικνύουν γιατί ο Ολυμπιακός ήταν, είναι και οφείλει πάντα να είναι σε διαρκές alert αν θέλει να βρίσκεται στην κορυφή. Οι αντίπαλοί του δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουν. Στόχος ζωής τους είναι να τον ρίξουν από την κορυφή, δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν. Και τα μέσα που έχουν χρησιμοποιηθεί και θα χρησιμοποιηθούν είναι κάθε είδους ώστε να καταφέρουν χτυπήματα πάνω (αυτά είναι καλοδεχούμενα και... εύκολα για το μέγεθος του Ολυμπιακού) και κάτω από τη ζώνη.

Λόγω κορονοϊού δεν έχει τελειώσει η φετινή σεζόν (για τον Ολυμπιακό) αλλά για τους άλλους έχει ήδη αρχίσει η επόμενη. Ο Βόλος έχει ήδη θέσει τον μεγάλο του στόχο και έχω την αίσθηση ότι δεν είναι η παραμονή ή η εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτήριου. Ακριβώς τον ίδιο στόχο με φέτος έχει τον οποίο πέτυχε σε ένα από τα ματς της σεζόν.

Στο διά ταύτα, αν βιώσαμε ουκ ολίγα απίθανα φέτος, νομίζω ότι η σεζόν 2020/21 θα δώσει κι άλλα σενάρια στην 7η τέχνη. Σενάρια που θα παραπέμπουν σε επιστημονική φαντασία αλλά θα είναι τόσο, μα τόσο, αληθινά.

ΥΓ: Λέτε το επόμενο βήμα του πολυμήχανου Αχιλλέα να είναι φροντιστήριο ξένων γλωσσών καθώς χι σπικς φλούεντλι διάφορες γλώσσες;

Διαβάστε επίσης

Χλεύη και αδιαφορία

Χλεύη και αδιαφορία

Τι αξίζει σ' αυτόν τον τελικό και τους... διοργανωτές του. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.