Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φιλαράκι έχεις ένα ευρώ να κάνω έναν τελικό;

Φιλαράκι έχεις ένα ευρώ να κάνω έναν τελικό;
Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2020 - 09:46
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Σήμερα, αν και θα έπρεπε, δεν συζητάμε για το τι συνέβη στον χθεσινοβραδινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Κι αυτό γιατί, ως γνωστόν, δεν είχαμε τελικό. Τους λόγους τους ξέρουμε. Περιγράφονται συμπυκνωμένα με τρία γράμματα. Ε-Π-Ο.

Απομένει να δούμε πόσο μακριά θα πάει η... βαλίτσα. Πόση ζημιά θα κάνουν ακόμα στον Ολυμπιακό. Γιατί ζημιά στους ερυθρόλευκους έχει ήδη γίνει. Χθες η Γουλβς έπαιζε με την Τσέλσι επίσημο ματς και ο Ολυμπιακός, πλέον, είναι πιθανό να πάει δίχως ματς στη μεγάλη ρεβάνς του Γιουρόπα Λιγκ.
Δεν θα ήταν το ίδιο μεγάλο το πρόβλημα αν αυτό ήταν προγραμματισμένο. Δηλαδή αν γνώριζε ο Ολυμπιακός ότι δεν έχει άλλο ματς ως τη Γουλβς. Ωστόσο στην αρχή της περασμένης εβδομάδας οι ερυθρόλευκοι ήταν σε mood τελικού για χθες.

Και στην πορεία της εβδομάδας κατάλαβαν ότι δεν θα παίξουν για όλους τους αστείους λόγους που προφασίστηκε η ΕΠΟ για αναβολή με πρώτο και καλύτερο «δεν έχουμε χρόνο να τυπώσουμε μεγαλύτερες διαφημιστικές πινακίδες για να παίξουμε στο ΟΑΚΑ». Λες και τις σκαλίζουν σε βράχο ξέρω γω και αργεί η διαδικασία και δεν τυπώνονται απλά.

Και μετά ήρθε η ΑΕΚ με τον αξιακό κώδικα χαμαιλέοντα να μας πει: ό,τι πει η ΕΠΟ εγώ δεν ξέρω είμαι από... χωριό, μόνο στη Σούπερ Λίγκα κάνω τον... Ταρζάν.
Το μόνο που μένει ν' ακούσουμε είναι ότι προέκυψαν έκτακτα έξοδα στην ομοσπονδία και δεν έχει τώρα χρήματα να διοργανώσει τον τελικό. Και ξαφνικά να αμολήσει στους δρόμους μερικά από τα πολύ... ικανά στελέχη της και να λένε: φιλαράκι, έχεις ένα ευρώ να οργανώσω έναν τελικό; Το σίγουρο είναι όπως τα έκαναν στην ομοσπονδία αυτή η διοργάνωση αξίζει ακριβώς τόσο, ένα ευρώ. Και μάλλον πολύ λέω... Για τέτοια απαξίωση του θεσμού μιλάμε.

Προσωπικά μου είναι αδιάφορη η απαξίωση του συγκεκριμένου θεσμού. Αν δεν νοιάζει εκείνους που ευθύνονται για την διοργάνωσή του, θα κόφτει εμένα; Αντιθέτως με χαλάει η ζημιά που έχει γίνει, για πολλοστή φορά, στον Ολυμπιακό. Που δεν ξέρει πώς, πότε και πόσο να προπονηθεί. Γιατί δεν ξέρει πότε θα παίξει.
ΥΓ: Ενίσχυση με μεταγραφές στελεχών στον ΠΑΟΚ, διαβάζω. Πόσοι άλλοι πρώην διαιτητές χωράνε σ' αυτή την ομάδα;

Διαβάστε επίσης

Χλεύη και αδιαφορία

Χλεύη και αδιαφορία

Τι αξίζει σ' αυτόν τον τελικό και τους... διοργανωτές του. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Χορεύοντας με τους λύκους

Χορεύοντας με τους λύκους

Ο Ολυμπιακός ξεχνάει την εντός συνόρων... κυπελλική επιθεώρηση και στρέφει την προσοχή στα αληθινά σοβαρά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.