Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χλεύη και αδιαφορία

Χλεύη και αδιαφορία
Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 - 09:48
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η ζωή. Μέσα σε όλα τα τραγελαφικά αλλά και τόσο αναμενόμενα που συνέβησαν χθες με αφορμή τον τελικό κυπέλλου «κρατάω» την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ που είχε η ΕΠΟ να αναρτήσει στην επίσημη σελίδα της τη δήλωση του εντεταλμένου εκπροσώπου των FIFA-UEFA κ. Χέρμπερτ Χούμπελ.

Μια δήλωση στην οποία, ουσιαστικά, έλεγε τους χειρισμούς της ΕΠΟ στο θέμα του τελικού παράνομους. «Επιπροσθέτως και λαμβάνοντας υπόψη ότι η μεταγραφική περίοδος της σεζόν 2020-21 αρχίζει στην Ελλάδα στις 3 Αυγούστου, κάθε παιχνίδι της περιόδου 2019-20, το οποίο θα διεξαχθεί μετά από αυτή την ημερομηνία, θα μπορούσε να εκληφθεί ως αγώνας στον οποίο οι ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συνθέσεις που δημιουργούν για τη νέα περίοδο. Αυτό θα απαιτήσει αλλαγές στους κανονισμούς της τρέχουσας περιόδου, γεγονός το οποίο, σε επίπεδο Αρχών, δεν επιτρέπεται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χούμπελ. Άρα όταν κάτι δεν επιτρέπεται αλλά, παρ' όλα αυτά γίνεται, τι είναι;

Από 'κει και έπειτα, κατά την ταπεινή μου γνώμη που δέχομαι ότι μπορεί και να μην έχει καμία αξία, ο Ολυμπιακός έχει ήδη ξοδέψει πολλή ενέργεια για την πιο αστεία και παρηκμασμένη διοργάνωση του πλανήτη. Και είναι ενέργεια που... απορροφάται από παντού, φυσικά και από την ομάδα. Όπως είχα γράψει και προ καιρού, επειδή έβλεπα τι έρχεται, αν αποφάσιζα θα έκανα ό,τι μπορούσα για να δείξω σε όλους και δη στην ομοσπονδία πόσο ΔΕΝ με ενδιαφέρει αυτό το κυπελλάκι. Προφανώς δεν θα αποφάσιζα οτιδήποτε που θα έδινε αφορμή για τιμωρία. Πάντα υπάρχει τρόπος. Και θα άφηνα την ΑΕΚ να πανηγυρίσει (αν κατάφερνε να κερδίσει τις... φανέλες του Ολυμπιακού) ένα τρόπαιο κατάλληλο για τον περιβόητο... αξιακό της κώδικα.

Η Γουλβς και το ιστορικό ραντεβού που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός είναι για μένα ΤΑ ΠΑΝΤΑ αυτή τη στιγμή. Τίποτα άλλο δεν αξίζει της ερυθρόλευκης προσοχής. Μόνο χλεύη και αδιαφορία αξίζει στην –

υποτιθέμενη- σοβαρή διοργάνωση της ΕΠΟ. Μια ΕΠΟ που έγραψε, ξανά, ιστορία για ΟΛΟΥΣ τους λάθος λόγους. «Άξιοι».

ΥΓ: Προφανώς ο Ολυμπιακός, διοικητικά, οφείλει να κάνει ό,τι πρέπει ώστε να κυνηγήσει όλους όσοι έφεραν το κύπελλο εδώ ώστε να βεβαιωθεί πως την επόμενη φορά (αν υπάρξει) θα σκεφτούν πολύ καλά πριν κάνουν κάτι ανάλογο.

Διαβάστε επίσης

Χορεύοντας με τους λύκους

Χορεύοντας με τους λύκους

Ο Ολυμπιακός ξεχνάει την εντός συνόρων... κυπελλική επιθεώρηση και στρέφει την προσοχή στα αληθινά σοβαρά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.