Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Χορεύοντας με τους λύκους

Χορεύοντας με τους λύκους
Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 - 09:46
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Μπορεί νομικά ο Ολυμπιακός να κάνει ό,τι θεωρεί απαραίτητο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά του, ωστόσο ουσιαστικά και ποδοσφαιρικά, είναι ξεκάθαρο ότι έχει διάθεση να αφήσει πίσω του όλο το τσίρκο που αφορά στον τελικό κυπέλλου και να κοιτάξει μπροστά σ' αυτό που έχει σημασία. Κι αυτό που έχει αληθινά σημασία είναι ο μεγάλος επαναληπτικός με τη Γουλβς για το Γιουρόπα Λιγκ.

Το ανέφερε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο ποστάρισμά του μετά το χθεσινό φιλικό με την Ομόνοια. Ένας Μαρινάκης που ήταν παρών στο Ρέντη δείχνοντας πόσο πολύ ενδιαφέρεται να μάθει για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα και θέλοντας να στείλει το μήνυμα της συμπαράστασης στον αγώνα που υπάρχει μπροστά.

Το έδειξε και ο Πέδρο Μαρτίνς με την επιλογή της ενδεκάδας κόντρα στην Ομόνοια. Δεν ήταν ματς χαβαλέ ούτε δοκιμών. Όπως τα κατάφερε η ΕΠΟ, αυτό για τον Ολυμπιακό ήταν το ματς πρόβα για ένα από τα πιο σημαντικά και ιστορικά ματς όχι μόνο του Ολυμπιακού αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Βλέπετε, από την προσπάθεια των ερυθρόλευκων κόντρα (και) στη Γουλβς εξαρτώνται και άλλα πράγματα, φυσικά θα ευνοηθούν (σε περίπτωση πρόκρισης) και όλοι όσοι τον βρίζουν καθημερινά.

Κανονικά το ματς πρόβα έπρεπε να είναι ο τελικός κυπέλλου αλλά η εξυγιαντική ΕΠΟ είχε άλλα σχέδια. Όπως και να 'χει, αυτή είναι η πραγματικότητα και ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πολλάκις πως μπορεί και κόντρα σε άπειρες δυσκολίες. Ο Θρύλος θα παίξει στην Αγγλία στις 6 του μήνα ελπίζοντας ότι αυτός δεν θα είναι ο τελευταίος φετινός του ευρωπαϊκός σταθμός.

ΥΓ: Μόνο ως τρολ ή χιουμοριστική μπορεί να εκληφθεί η χθεσινή ανακοίνωση της ΕΠΟ. Στο σημείο που τονίστηκε ότι το μόνο που τη νοιάζει είναι ο σεβασμός στο ποδόσφαιρο πολύς κόσμος θα πήγε να πνιγεί από τα γέλια.

ΥΓ2: Το «τούτου δοθέντος» που κοπανάει σχεδόν σε κάθε ανακοίνωση η ΕΠΟ μου θυμίζει το «του Θεμιστοκλέους βεβαίως βεβαίως» από τη γνωστή ελληνική ταινία.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός είσαι...

Ολυμπιακός είσαι...

Εύκολο για τους ερυθρόλευκους δεν ήταν τίποτα και ποτέ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Χλεύη και αδιαφορία

Χλεύη και αδιαφορία

Τι αξίζει σ' αυτόν τον τελικό και τους... διοργανωτές του. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.