Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η ζωή στο «πείραμα» της ΕΠΟ

Η ζωή στο «πείραμα» της ΕΠΟ
Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 - 10:31
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Έχουν πάντα ενδιαφέρον οι δηλώσεις του Πέδρο Μαρτίνς και δεν αποτέλεσαν εξαίρεση εκείνες στο olympiacos tv μετά τη λήξη του πρόσφατου φιλικού με την Ομόνοια στο Ρέντη. Ο Πορτογάλος τεχνικός, όπως ήταν φυσικό, παραδέχθηκε πως δεν ήταν ιδανικό για 'κείνον και την ομάδα του να γίνει η τελική πρόβα για τον μεγάλο επαναληπτικό με τη Γουλβς και πως θα προτιμούσε να πραγματοποιηθεί σ' ένα απαιτητικό ματς και δη έναν τελικό κυπέλλου. Όμως, στον... μαγικό κόσμο της ΕΠΟ, όλα μπορούν να συμβούν και ο τελικός μοιάζει ν' αποτελεί κάθε χρόνο το πειραματόζωο σε πείραμα με την εξής ονομασία: πως να σκοτώσετε αργά και βασανιστικά τη διοργάνωση.

Παρ' όλη αυτή την κατάσταση, ο Μαρτίνς βρήκε το κουράγιο να δηλώσει σίγουρος ότι η ομάδα του θα είναι αυτή που πρέπει την ερχόμενη εβδομάδα για το σπουδαίο ματς. Θα μπορούσε, από τώρα, να αραδιάσει ένα σωρό δικαιολογίες και να αναφερθεί στα επίσημα πρόσφατα ματς που έχει η αντίπαλός του η οποία βρίσκεται σε κανονικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον. Θα μπορούσε να πει αυτό που όλοι καταλαβαίνουμε, δεν είναι σίγουρο σε τι κατάσταση θα βρεθεί ο Ολυμπιακός. Κι όμως δήλωσε σίγουρος. Όπως σίγουρος έχει δηλώσει πριν από κάθε ευρωπαϊκό (αλλά και σημαντικό εγχώριο) ματς από τη μέρα που ανέλαβε τον Ολυμπιακό.

Ήταν σίγουρος ότι θα είναι ΟΚ ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2018 στα προκριματικά του Γιουρόπα παρότι η ομάδα ήταν στο 70% αλλαγμένη. Και ήταν περνώντας... αέρας στους ομίλους. Ήταν σίγουρος πως θα είναι έτοιμος για τη Μίλαν ώστε να προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση κερδίζοντας με δύο γκολ, και το έκανε. Ήταν σίγουρος το καλοκαίρι του 2019 ότι θα είναι αυτός που πρέπει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, και ήταν. Ήταν σίγουρος ακόμα και για τη ρεβάνς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο.

Δεν μπορώ να ξέρω αν αυτή τη φορά το εννοεί απόλυτα. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι το πόσο δύσκολη είναι η συνθήκη για τον Ολυμπιακό του οποίου «χάλασε» και το μυαλό με τις κυπελλικές γελοιότητες της ομοσπονδίας, εκτός από το πρόγραμμα. Ωστόσο και πάλι το λέει και αξίζει το credit που το τολμά ξανά. Εξάλλου, ο πρώτος που είναι ή πρέπει να είναι σίγουρος για την ομάδα του είναι ο μαέστρος της.

Διαβάστε επίσης

Ολυμπιακός είσαι...

Ολυμπιακός είσαι...

Εύκολο για τους ερυθρόλευκους δεν ήταν τίποτα και ποτέ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Χορεύοντας με τους λύκους

Χορεύοντας με τους λύκους

Ο Ολυμπιακός ξεχνάει την εντός συνόρων... κυπελλική επιθεώρηση και στρέφει την προσοχή στα αληθινά σοβαρά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Χλεύη και αδιαφορία

Χλεύη και αδιαφορία

Τι αξίζει σ' αυτόν τον τελικό και τους... διοργανωτές του. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.