Ντουντούκα
Δεν χάνεται το 46ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ολυμπιακός είσαι...

Ολυμπιακός είσαι...
Κυριακή, 2 Αυγούστου 2020 - 09:53
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αναποδιά; Σίγουρα. Απελπισία; Ποτέ. Αυτή (πρέπει να) είναι η αντιμετώπιση για τον τραυματισμό του Σα. Ναι, ΟΚ, ήρθε στο χειρότερο δυνατό τάιμινγκ. Ναι, ΟΚ, δεν έφτανε η ελλιπής προετοιμασία για το ματς με τη Γουλβς λόγω απουσίας επίσημου ανταγωνιστικού ματς (του τελικού κυπέλλου δηλαδή με τις αστειότητες της ΕΠΟ), ήρθε τώρα κι αυτό για να... δέσει το «γλυκό».

Όμως, μήπως νωρίτερα ήταν εύκολη η αποστολή του Ολυμπιακού; Πότε και ποιά αποστολή των ερυθρόλευκων ήταν εύκολη; Ούτε φέτος, ούτε ποτέ. Καμία αποστολή για τον Ολυμπιακό δεν είναι εύκολη. Και δεν είναι εύκολη αφενός γιατί οι αντίπαλοί του πάντα με 'κείνον δίνουν ό,τι καλύτερο έχουν και αφετέρου επειδή η ατυχία του χτυπάει συχνά την πόρτα. Μόνο τους φετινούς τραυματισμούς να θυμηθούμε καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, αρκεί.

Όπως και να 'χει, αυτή είναι η κατάσταση πια και δεν ωφελεί κανέναν να κλαίει πάνω από χυμένο γάλα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να διαχειριστεί την κατάσταση που έχει μπροστά του. Ο Αλέν καλείται ν' αποδείξει ότι δεν ήταν λάθος επιλογή και δεν ήρθε τυχαία στον Ολυμπιακό. Οι άλλοι 10 συμπαίκτες του που θα παραταχθούν μπροστά του καλούνται να κάνουν τον Αλέν να περάσει ένα όσο το δυνατόν πιο ήσυχο βράδυ, να έχει ελάχιστη ή καθόλου δουλειά. Μοιάζει δύσκολο κόντρα σε μια ομάδα ουσίας και ποδοσφαιρικού κυνισμού όπως η Γουλβς που ξεχειλίζει από ποιότητα αλλά...

Κεφάλια και ηθικό ψηλά και φύγαμε για ένα ματς που μπορεί να μείνει στην ιστορία για πολλά χρόνια και να το διηγούμαστε όλοι έως τα βαθιά γεράματα. Ολυμπιακός είσαι...

Διαβάστε επίσης

Ο Θρύλος έγινε global

Ο Θρύλος έγινε global

Έσπασε τα σύνορα και απέκτησε διεθνές διαβατήριο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Χορεύοντας με τους λύκους

Χορεύοντας με τους λύκους

Ο Ολυμπιακός ξεχνάει την εντός συνόρων... κυπελλική επιθεώρηση και στρέφει την προσοχή στα αληθινά σοβαρά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.