Ντουντούκα
Καλή αρχή! Πρώτο βήμα για το 46ο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Κόντρα στον κυνισμό (και) της Γουλβς

Κόντρα στον κυνισμό (και) της Γουλβς
Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020 - 09:53
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Συνηθίζεται πριν από σημαντικά ματς σαν κι αυτό του Ολυμπιακού με τη Γουλβς όλοι μας (δεν εξαιρώ τον εαυτό μου) να αναπαράγουμε κλισεδούρες. Μιλάμε για τα αδύνατα σημεία της αντίπαλης ομάδας που μπορεί να... χτυπήσει ο Ολυμπιακός. Επισημαίνουμε τα δυνατά της στα οποία πρέπει να υπάρχει προσοχή κτλ. Πολύ μπλα, μπλα. Ξεχνάμε ωστόσο κάτι σημαντικό. Πόσο μοναδικό είναι κάθε ματς και ειδικά σαν και το συγκεκριμένο που είναι... μπαμ και κάτω. Αυτό το ματς είναι από 'κείνα που οτιδήποτε πούμε πριν αρχίσει μπορεί να πάει... περίπατο στα πρώτα 5 λεπτά. Τακτικές, στρατηγικές, τα πάντα. Να τα πάρει ο αέρας του αγώνα και το σημαντικό του διακύβευμα, μια πρόκριση στο final8 του Europa League.

Το ζητούμενο, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι ο Ολυμπιακός να είναι όσο περισσότερο μπορεί ο εαυτός του στο «Μολινό». Μια ομάδα με καλή αμυντική λειτουργία και θανατηφόρα στην (αντ)επίθεση. Να... δώσει στη Γουλβς όσα λιγότερα γίνεται κατά τη διάρκεια του αγώνα και παράλληλα να της πάρει όσο πιο πολλά μπορεί από τα δικά της «υπάρχοντα» ως ομάδα.

Προσωπικά αυτό που με κάνει να λέω ότι αυτή η αποστολή είναι πάρα πολύ δύσκολη αφορά στο στυλ που έχει η Γουλβς. Όπως λένε στο τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού, είναι μια πολύ... κυνική ομάδα. Εκμεταλλεύεται σχεδόν κάθε στιγμή που θα της δώσεις. Δεν την νοιάζει να έχει κυκλοφορία μπάλας. Μπορεί να στη δώσει από επιλογή και να περιμένει την κατάλληλη στιγμή, όταν νομίζεις ότι κυριαρχείς, να σε... σκοτώσει.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στο passing game της φετινής Πρέμιερ Λιγκ ήταν 10η με 16.764 πάσες, κάτω από Μπράιτον και Νόριτς από τις οποίες η μία ήταν 15η και η άλλη υποβιβάστηκε ως ουραγός... Χαρακτηριστικό επίσης είναι ότι η Γουλβς είχε 6 γκολ στο φετινό πρωτάθλημα από αντεπίθεση και ήταν πίσω μόνο από Λίβερπουλ (11), Λέστερ (9), Τσέλσι και Τότεναμ (από 8).

Γι' αυτά κι ακόμα παραπάνω λοιπόν λέω ότι οι «λύκοι» είναι από τους πιο ύπουλους αντιπάλους που θα μπορούσε να έχει αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός. Ένας Ολυμπιακός που πάει να παίξει αυτό το ματς με σημαντικές απώλειες λόγω τραυματισμών και σημαντικά... τεχνητά εμπόδια που του έβαλαν εγχώριες ποδοσφαιρικές «δυνάμεις». Δεν του έφτανε ο κυνισμός της Γουλβς του Ολυμπιακού, ήρθε και ο... κυνισμός των άλλων που μοιάζουν να μη θέλουν να τον δουν να προχωράει παραπέρα. Τεσπά. Αυτή είναι η κατάσταση κι αυτή πρέπει ν' αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός.

Διαβάστε επίσης

Δεν είναι απίστευτο;

Δεν είναι απίστευτο;

Η δήλωση του Νικοπολίδη που πλέον έχει διαγράψει ο Ολυμπιακός και ο μαζοχισμός. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ο Θρύλος έγινε global

Ο Θρύλος έγινε global

Έσπασε τα σύνορα και απέκτησε διεθνές διαβατήριο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.