Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ό,τι αξίζεις, παίρνεις

Ό,τι αξίζεις, παίρνεις
Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020 - 10:24
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ποιός να φταίει άραγε που η Ελλάδα κατευθύνεται προς τη Γ' εθνική της Ευρώπης; Να ένα καλό ερώτημα. Μήπως φταίνε αυτοί που αντί ν' ασχοληθούν με το ποδόσφαιρο φρόντισαν να προσλάβουν στις ομάδες τους όποιον διαθέσιμο πρώην διαιτητή υπήρχε με σαφείς παραποδοσφαιρικές οδηγίες με συνέπεια να ξεχνάνε και τα βασικά τους καθήκοντα όπως π.χ. να φροντίσουν για τα ληγμένα δελτία υγείας;

Μήπως φταίνε αυτοί που οδήγησαν την ομάδα τους, κυριολεκτικά, στη Γ' εθνική για να καθαρίσει από χρέη και όταν ύστερα ήρθαν τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ αντί να τα επενδύσουν σε παίκτες και προπονητές τα έβαλαν σε κουμπαρά ή τσέπη;

Μήπως φταίνε αυτοί που επέλεξαν... προπονητάρες τύπου Στραματσόνι που τους φόρτωσαν πεντακόσιεςεκατόντριανταπέντεχιλιάδες «παλτά» και μετά έκλεισαν «βίαια» την κάνουλα με τα λεφτά; Θα μπορούσα να παραθέσω άπειρες τέτοιες λίστες με συγκεκριμένες ομάδες που επένδυσαν μόνο στην επικοινωνία και στο να βρίσκουν κάθε φορά δικαιολογίες.

Επί 10ετίες ακούμε μόνο δικαιολογίες. Απαγγέλουν «ποιήματα». Φταίει το παλιόπαιδο ο Ολυμπιακός που έπαιρνε τα λεφτά του τσάμπιονς λιγκ (και οι άλλοι τα πήραν αλλά όταν τα πήραν...). Φταίει ο ανάδρομος Ερμής. Φταίει η πανσέληνος. Φταίει ο Χατζηπετρής. Ποτέ δεν έφταιγαν οι ίδιοι. Αλήθεια, ο ΠΑΟΚ δεν είχε μεγάλα μπάτζετ αφού ο Σαββίδης έβαζε πολλά λεφτά; Άρα τι τον εμπόδιζε να μεγαλουργήσει στην Ευρώπη; Αφήστε, ξέρω. Και 'κει «ποιήματα». Η ΟΥΕΦΑ και οι διαιτητές που πάντα τον αδικούσαν γιατί ήθελαν τον Άγιαξ στους ομίλους. Λέτε να ήθελαν και την Έστερσουντ; Αυτή δεν είναι ομάδα, ο Νίκος Ξανθόπουλος και ο Βασίλης Καΐλας μαζί είναι.

Εγώ ξέρω πως στη ζωή, αργά ή γρήγορα, παίρνεις ό,τι σου αξίζει. Κι αν σου αξίζει η ευρωπαϊκή ή ελληνική Γ' εθνική, αυτή θα πάρεις. Ο Ολυμπιακός, μην μπερδεύεστε, δεν είναι εκεί μαζί σας, στην ευρωπαϊκή ελίτ είναι.

Κάντε όσες προσθέσεις θέλετε. Ανά 10ετία, άνα 5ετία, άνα 20ετία, ανά... πανσέληνο. Η σούμα ίδια βγαίνει. Από την αρχή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων ως τώρα, ο Ολυμπιακός έχει δώσει στην Ελλάδα τους περισσότερους βαθμούς. Άρα τα... ρέστα ζητήστε τα από τις ομάδες σας, όχι από τον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης

Δεν είναι απίστευτο;

Δεν είναι απίστευτο;

Η δήλωση του Νικοπολίδη που πλέον έχει διαγράψει ο Ολυμπιακός και ο μαζοχισμός. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.