Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟ, βιντεοκασέτες του '80 και rotten tomatoes

ΕΠΟ, βιντεοκασέτες του '80 και rotten tomatoes
Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2020 - 18:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο τρόπος που σκέφτεται και πράττει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θυμίζει τις βιντεοκασέτες της δεκαετίας του ‘80. Κακές ποιοτικά σε όλα γι’ αυτό και έμειναν στην ιστορία ως οι ταινίες του... κιλού. Κακές σε σενάριο (πιο προβλέψιμο... πέθαινε), σε σκηνοθεσία, σε πρωταγωνιστές, σε ηθοποιίες κτλ. Έτοιμες για τα βραβεία σάπιας τομάτας (rotten tomatoes). Κάπως έτσι έχει η κατάσταση και με την Ομοσπονδία.

Σοβαρά τώρα, αισθάνθηκε κανείς έκπληξη από την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αναφορικά με το ποιά ρόστερ θα χρησιμοποιήσουν Ολυμπιακός και ΑΕΚ στον τελικό; Είπαμε και νωρίτερα, κακό και προβλέψιμο είναι κάθε φορά το σενάριο. Κακές ηθοποιίες. Κακή σκηνοθεσία. Υποτίθεται ότι συσκέπτονται και σκέπτονται για ν’ αποφασίσουν με γνώμονα το καλό του ποδοσφαίρου. Και όλως τυχαίως τις αποφάσεις τις προβλέπουν (και επιβεβαιώνονται κάθε φορά) άπαντες μέρες νωρίτερα και, επίσης όλως τυχαίως, βλάπτεται πάντα ο πρωταθλητής απ’ αυτές.

Ένας πρωταθλητής που έχει χάσει τον αρχηγό και έναν από τους πιο παλιούς και ουσιαστικούς του παίκτες και έναν που μόλις έκανε μεταγραφή στη Λίβερπουλ! Η ΑΕΚ στον αντίποδα έχασε δύο παίκτες που φεύγουν κι έρχονται με μεγαλύτερη συχνότητα από το Λεωφορείο 550 Πειραιάς-Κηφισιά και με την ίδια συχνότητα βαφτίζονται (όταν έρχονται) μεταγραφές αεροδρομίου και (όταν φεύγουν) παλτά αποτελώντας τα εξιλαστήρια θύματα της «δεν πληρώνω δεν πληρώνω» κιτρινόμαυρης πολιτικής.

Αλήθεια, εφόσον για την ΕΠΟ δεν ήταν πρόβλημα ο τελικός να διεξαχθεί σε... άλλη σεζόν, γιατί βλέπει πρόβλημα στο να χρησιμοποιηθούν παίκτες που θα ανήκουν σ’ αυτή την άλλη σεζόν; Την απάντηση την ξέρουμε κι εσείς και ‘γω και η ΕΠΟ. Και τώρα που το καλοσκέφτομαι οι βιντεοκασέτες του ‘80 δεν ήταν τόσο κακές ποιοτικά σε αντίθεση με τις ποδοσφαιρικές υπηρεσίες της ΕΠΟ που είναι για τα βραβεία «σάπιας τομάτας».

Διαβάστε επίσης

Μάτια που κλαίνε...

Μάτια που κλαίνε...

Το συγκινητικό αντίο του Ραφίνια μας «είπε» πράγματα για 'κείνον. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.