Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η Σεβίλλη, η Ίντερ και η σφραγίδα του Ολυμπιακού

Η Σεβίλλη, η Ίντερ και η σφραγίδα του Ολυμπιακού
Σάββατο, 22 Αυγούστου 2020 - 09:56
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Την ώρα που έβλεπα Σεβίλλη και Ίντερ να μπαίνουν με... τσίτα τα γκάζια στον χθεσινοβραδινό τελικό του Γιουρόπα Λιγκ, πόσταρα το εξής στο facebook: «Η Σεβίλλη συμπληρώνει σήμερα 12 μήνες και 3 μέρες επίσημων αγώνων για τη σεζόν 2019/20. Ο αποψινός τελικός είναι το 54ο επίσημο ματς της, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Ίντερ που επίσης αυτό είναι το δικό της 54ο παιχνίδι φέτος. Για τους Ιταλούς έχουν περάσει 11 μήνες και 26 μέρες από το 1ο επίσημο ματς. Βλέποντας κανείς τον τρόπο που μπήκαν οι δυο τους στο ματς σε κάνει να νομίζεις ότι είμαστε στον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο όταν οι ομάδες είναι σε φουλ φόρμα. Αν λοιπόν δεν αρχίσουν να πέφτουν σαν... κοτόπουλα οι παίκτες όσο περνάει η ώρα όντες σκασμένοι, θα πρέπει να πάρουν βραβείο οι γυμναστές τους».

Και η αλήθεια είναι πως όντως αξίζουν πολλά μπράβο οι γυμναστές τους (ή προπονητές φυσικής κατάστασης για να το πω πιο ορθά) που παρουσίασαν έτσι τις δύο ομάδες μετά από μια τόσο ιδιαίτερη σεζόν-μαμούθ και απολαύσαμε έναν έξοχο τελικό. Τώρα που το σκέφτομαι, τι να πει και το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού. Ο Μαρτίνς και οι άμεσοι συνεργάτες του δηλαδή, οι γυμναστές του Ολυμπιακού, ο Μουρίκης και όλοι οι υπόλοιποι. Από το εκτός έδρας ματς με την Πλζεν και τη ρεβάνς με τη Γουλβς στο Γουλβερχάμπτον μεσολάβησαν 12 μήνες και 14 μέρες! Και ο Ολυμπιακός τους... πάτησε τους «λύκους» στο σπίτι τους αλλά... Ας όψονται οι λόγοι που έχουμε πει και δεν τον είδαμε, τουλάχιστον, στο final8.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Χάζευα χθες, πριν από τη σέντρα του τελικού, τα συνολικά στατιστικά της διοργάνωσης του Γιουρόπα. Ο Ολυμπιακός, αν και συμμετείχε σε μόλις τέσσερα ματς, αφού ήρθε από το Τσάμπιονς Λιγκ όπου αρχικά είχε προκριθεί, πρόλαβε να βάλει φαρδιά την σφραγίδα του. Και δεν αναφέρομαι, τώρα, στη σπουδαία πρόκριση επί της Άρσεναλ και την εξαιρετική του εικόνα και κόντρα στη Γουλβς. Μιλάω για το στατιστικο-ποδοσφαιρικό κομμάτι.

Ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τον 7ο υψηλότερο μέσο όρο σωστού passing game στη φετινή διοργάνωση του Europa; Έχει 83% ενώ η φιναλίστ Ιντερ (δεν υπολογίζεται το χθεσινό ματς) είναι 6η με 84%. Μακράν πρώτη η έτερη φιναλίστ και κάτοχος πια του θεσμού, Σεβίλλη, με 89%. Η ομάδα του Μαρτίνς μπήκε και στο Γιουρόπα για να παίξει, όχι να κλέψει ή να καταστρέψει τους άλλους και το συγκεκριμένο στατιστικό το αποδεικνύει.

Ας το σκεφτούμε λίγο καλύτερα. Ο Ολυμπιακός έδωσε τέσσερα ματς απέναντι σε ομάδες της Πρέμιερ και η μία ήταν ένα τεράστιο brand που ακούει στο όνομα Άρσεναλ. Και είχε 50% κατοχή (ούτε σ' αυτό υστέρησε) και ευστοχία πάσας στο 83%. Τι άλλο να προσθέσει κανείς;

Διαβάστε επίσης

Θες να είσαι ο επόμενος;

Θες να είσαι ο επόμενος;

Το ποδοσφαιρικό... διαστημόπλοιο στο οποίο, πια, όλοι θέλουν να ανέβουν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.