Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και «περιτύλιγμα» και «περιεχόμενο»

Και «περιτύλιγμα» και «περιεχόμενο»
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 - 09:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Υποψιάζομαι και 'γω, όπως και 'σεις, τι θα προσφέρει ο Ραφίνια στον αγωνιστικό χώρο. Απλά έως ότου τα δούμε, με οποιονδήποτε όχι μόνο με τον Ραφίνια, πρέπει πάντα να είμαστε συγκρατημένοι. Προσωπικά με έχει... κερδίσει στον μέγιστο βαθμό ήδη ο Βραζιλιάνος. Μ' αυτά που λέει και σου δίνουν να καταλάβεις γιατί έφτασε στο κορυφαίο επίπεδο κατακτώντας δυο δεκάδες (και έναν) τίτλους μεταξύ των οποίων και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο olympiacos.org «κράτησα» δύο ατάκες. Η πρώτη αφορά στην κατάσταση στην οποία αισθάνεται ότι βρίσκεται και η δεύτερη η άρνησή του να μιλήσει για τον εαυτό του ως παίκτη εξηγώντας ωστόσο γιατί το κάνει.

«Χάρη στον Θεό είμαι πολύ καλά, σε πολύ καλή φυσική κατάσταση, στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Νόμιζα ότι τα 23 ή τα 25 θα ήταν η καλύτερη στιγμή μου, όμως τώρα νιώθω πολύ, πολύ δυνατός για να μπορώ να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου και τον σύλλογο επίσης», είπε για την κατάστασή του ο Βραζιλιάνος.

Όσον αφορά τον εαυτό του, όταν του ζητήθηκε να μιλήσει για τα στοιχεία του ως παίκτη, αρνήθηκε ευγενικά λέγοντας: «Δεν θα μιλήσω για το παιχνίδι μου ή για τα χαρακτηριστικά μου. Αυτά πρέπει να τα αποδείξω μέσα στο γήπεδο. Όποιος θέλει να μάθει για τα χαρακτηριστικά μου πρέπει να με δει να αγωνίζομαι. Δεν το βρίσκω σωστό και ταπεινό να μιλήσω για τα προσόντα μου πρέπει να τα δείχνω μέσα στο παιχνίδι».

Δεν ξέρω για 'σας, προσωπικά μου έμειναν αυτά τα λόγια. Και ακόμα πιο πολύ η άρνηση να μιλήσει για τον εαυτό του. Δείχνει ότι εκτός από ένας εξαιρετικός και ποιοτικός παίκτης, είναι άνθρωπος με «περιεχόμενο». Δεν είναι... ρηχός. Και, θεωρητικά τουλάχιστον, φαίνεται πως ο Ολυμπιακός έκανε σούπερ επιλογή για να αντικαταστήσει στη θέση αυτή έναν άλλο σοβαρό και με «περιεχόμενο» άνθρωπο, τον Ομάρ. Τα υπόλοιπα, όπως είπε και ο Ραφίνια, στο γήπεδο.

Διαβάστε επίσης

Θες να είσαι ο επόμενος;

Θες να είσαι ο επόμενος;

Το ποδοσφαιρικό... διαστημόπλοιο στο οποίο, πια, όλοι θέλουν να ανέβουν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.