Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο ιός... κέρδισε την ανικανότητα

Ο ιός... κέρδισε την ανικανότητα
Κυριακή, 30 Αυγούστου 2020 - 09:54
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είναι κρίμα που ένας άνθρωπος, εν προκειμένω ο Μάξι Λοβέρα, προσβλήθηκε από το νέο ιό που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα επί μήνες. Από την άλλη, δεν θα κρύψω αυτό που αισθάνομαι.

Αυτός ο τελικός - καλοκαιρινή επιθεώρηση παίρνει το τέλος (;) που του αξίζει. Το τέλος, για να είμαι πιο ακριβής, που αξίζει σε όλους όσοι κλήθηκαν να τον διοργανώσουν και, κατά πως φάνηκε, δεν έχουν και μεγάλη σχέση με τη λέξη «οργάνωση». Για ανικανότητα μίλησε ο Πέντρο Μαρτίνς κι αφού τα λέει αυτά ένας ξένος προπονητής που ήρθε στην Ελλάδα και το βίωσε από πιο κοντά το όλο «τσίρκο», τι να προσθέσω ή να αφαιρέσω εγώ;

Αυτός ο τελικός έμεινε ήδη στην ιστορία. Ως ο τελικός του κορονοϊού και της ανικανότητας. Κι αν με τον κορονοϊό, ακόμα, η ανθρωπότητα δεν μπορεί να τα βάλει, την ανικανότητα έπρεπε να την κερδίζει. Κατά πως φαίνεται ούτε αυτή νικιέται. Τη μια στιγμή όριζαν το ματς στο γηπεδάκι της Ριζούπολης που γύρω γύρω παρέπεμπε σε τσαντίρι και ύστερα μετέθεσαν τον τελικό σε... άλλη σεζόν αλλά στο μεσοδιάστημα πήγαν για μπάνια και δεν ευκαιρούσαν να φροντίσουν / προνοήσουν ώστε ο αγωνιστικός χώρος να είναι αντάξιος ενός τελικού και όχι να μοιάζει με χωράφι που ευδοκιμούν πατάτες.

Και τελικά ήρθε (δυστυχώς αφού προσβλήθηκε άνθρωπος) ο κορονοϊός να δώσει λύση. Να απαλλάξει τους παίκτες από τον τεράστιο κίνδυνο, του ν' αγωνιστούν σ' αυτό το χωράφι που έχει μετατραπεί ο παρατημένος αγωνιστικός χώρος του ΟΑΚΑ. Ήρθε ο ιός να δώσει στην ανικανότητα οργάνωσης ενός αξιοπρεπούς τελικού, το χαστούκι που της άξιζε.

Χρόνο με το χρόνο ο τελικός με τη συγκεκριμένη διοίκηση πηγαίνει και πιο κάτω σε ποιοτική στάθμη. Έπιασε πάτο και τον ξύνει να πάει παρακάτω. Πλέον φτάσαμε σε άλλα επίπεδα. Από τους τελικούς ρωμαϊκές - αρένες με ξύλο και μαχαιρώματα σε ζωντανή μετάδοση, στη μη τέλεση του αγώνα ή στην τέλεσή του σε μια άλλη σεζόν. «Εύγε» και εις κατώτερα.

Διαβάστε επίσης

Κεφάλι ψηλά

Κεφάλι ψηλά

Γιατί επελέγη ο Πέπε. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.