Ντουντούκα
Έλα πελάτη μας στον ΝΑΟ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Το «ωραίο ποδόσφαιρο» του Φαν Σιπ και η TV τούμπα της χρονιάς

Το «ωραίο ποδόσφαιρο» του Φαν Σιπ και η TV τούμπα της χρονιάς
Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2020 - 09:55
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τη χθεσινή αρχική 11άδα της Εθνικής κόντρα στη Σλοβενία σχημάτισαν παίκτες από την 2η (ΠΑΟΚ), την 3η (ΑΕΚ) και την 4η (ΠΑΟ) ομάδα της Ελλάδας, την 2η της Δανίας (Κοπεγχάγη), την 5η της Ολλανδίας (Βίλεμ), την 5η της Τουρκίας (Αλάνιασπορ) και μία από τις τρεις που υποβιβάστηκαν (Λεγανιές) στην Ισπανία. Σε εν ενεργεία πρωταθλήτρια ανήκει μόνο ο Μπάρκας αλλά δεν κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους σκοτσέζους, μόλις μεταγράφηκε εκεί από την ΑΕΚ.

Και τι λέει αυτό, θα αναρωτηθεί κανείς. Μπορεί πολλά μπορεί και τίποτα. Είναι ωστόσο δεδομένα που νομίζω δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα. Όπως απαρατήρητη δεν πρέπει να περνάει και η δήλωση του προπονητή της εθνικής περί ωραίου ποδοσφαίρου που έπαιξε η Εθνική. Τι ακριβώς εννοεί όταν λέει ωραίο ποδόσφαιρο; Ωραίο, αν δεν κάνω λάθος, είναι αυτό που σε διασκεδάζει και παρακαλάς να μην τελειώσει το ματς, όχι εκείνο που το παρακολουθείς βάζοντας οδοντογλυφίδες ή σπίρτα στα μάτια γιατί κλείνουν από τη νύστα τα βλέφαρα.

Για να είμαι ειλικρινής, μετά απ' όλο αυτό που πέρασε και περνάει ακόμα ο πλανήτης, δεν είχα ιδιαίτερες απαιτήσεις από την Εθνική, με όποια 11άδα και αν «κατέβαινε». Γενικώς από τις εθνικές που μαζεύονται 4-5 φορές το χρόνο και δεν λειτουργούν όπως οι «κανονικές» ομάδες είναι δύσκολο να έχεις σούπερ απαιτήσεις αλλά όχι να λέμε και ότι ήταν ωραίο το ποδόσφαιρο που παίξαμε. Ας ανατρέξει σε κάποιο λεξικό να μάθει τι ακριβώς σημαίνει η λέξη: ωραίο. Όμως, αρκετά με την Εθνική.

Εξάλλου είναι η ομάδα την ευθύνη της οποίας έχει η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Συνεπώς είναι αυτονόητο ότι οι απαιτήσεις πρέπει να αγγίζουν το... μηδέν. Οι τύποι ό,τι πιάνουν γίνεται το αντίθετο του χρυσού, σαν τον τελικό κυπέλλου - τσίρκο ένα πράμα.

Αυτό που δεν κρατιέμαι να σχολιάσω είναι ο «γάμος» ΠΑΟΚ-Nova. Η επανάσταση, η κοσμογονία, το... σάρωμα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, τα λεφτά με... ουρά που μπήκαν στα ταμεία του financial fair play-κού ΠΑΟΚ ξεχάστηκαν εν μία νυκτί όταν έβαλαν τα... παλιόπαιδα (πέρυσι κάπως έτσι τα χαρακτήριζαν) της Nova τα εκατομμυριάκια στο τραπέζι. Τα πήραν και... τρέχουν μη τυχόν κι αλλάξει γνώμη η συνδρομητική πλατφόρμα. Και γελάσαμε όλοι πολύ όταν επιχείρησαν να... σερβίρουν προς τα έξω «μαλακά» μία από τις μεγαλύτερες κωλοτούμπες της ιστορίας. Αφενός λέει έφυγε ένα στέλεχος που ήταν... παλιόπαιδο και αφετέρου η Nova προσέγγισε τον ΠΑΟΚ, στην... ανταρτομάνα και επαναστάτρια ομάδα της Τούμπας ούτε που είχαν κάνει σκέψη. Να 'ναι καλά τα παιδιά να μας κάνουν να γελάμε.

Η μόνη αλήθεια που ειπώθηκε νομίζω για το paok tv ήταν εκείνη από τα χείλη του κ. Αρωνιάδη που ανήκει στο τμήμα επικοινωνίας του δικεφάλου. «Η πλατφόρμα στοίχισε 3.000 ευρώ», παραδέχθηκε. Κάτι είχαμε καταλάβει. Φτήνια και προχειρότητα «μύριζε» από την κορυφή ως τα νύχια. Βεβαίως συμπλήρωσε ότι έφερε κέρδη εκατομμυρίων στον ΠΑΟΚ. Αν είχε συμβεί αυτό δεν θα επέστρεφε με την ουρά στα σκέλια στη Nova, θα βελτίωνε την υπηρεσία του paok tv και θα συνέχιζε για να βγάλει ακόμα περισσότερα, έτσι δεν είναι;

Διαβάστε επίσης

Κεφάλι ψηλά

Κεφάλι ψηλά

Γιατί επελέγη ο Πέπε. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.