Ντουντούκα
Έλα πελάτη μας στον ΝΑΟ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ομοσπονδία - δακτύλιος κυκλοφορίας

Ομοσπονδία - δακτύλιος κυκλοφορίας
Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020 - 10:12
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

ΕΠΟ. Η ομοσπονδία - δακτύλιος κυκλοφορίας. Όταν οι συστάσεις της ΦΙΦΑ είναι κόντρα σ' αυτά που θέλουν οι εγκέφαλοι της ελληνικής ομοσπονδίας, αγνοούνται επιδεικτικά όπως συνέβη με την ημερομηνία τέλεσης (σ.σ.: η παγκόσμια ομοσπονδία ήθελε να γίνει το αργότερο στις 3 Αυγούστου) του τελικού κυπέλλου. Όταν οι συστάσεις συμβαδίζουν με τα όσα σκέφτονται στο Πάρκο Γουδή, τότε «είναι καλή η ΦΙΦΑ μας και τι ωραία που τα λέει και τα προτείνει και πρέπει να υπακούσουμε, δεν γίνεται να κάνουμε αλλιώς». Θυμίζει τις αξέχαστες δηλώσεις του παλαιού παράγοντα του Εδεσσαϊκού, Θωμά Μάτσιου. «Στην αρχή μας είπανε και μετά τους είπαμε»...

Για μία ακόμη φορά θα γράψω ό,τι ακριβώς σκέφτομαι και αισθάνομαι. Ο προσεχής τελικός μου μοιάζει με ένα παιχνίδι μηδαμινής σημασίας τόσο ποδοσφαιρικής (τι σοβαρά συμπεράσματα να βγάλεις αλήθεια;) όσο και γενικότερης αξιακής. Μιλάμε για ένα ματς - παρωδία που δεν υπάρχει χρόνος ή ενέργεια που θα του δώσει αίγλη η βαρύτητα. Σαν ματς προετοιμασίας με... περιτύλιγμα, βρώμικο και τσαλακωμένο, επίσημου. Αυτό είναι για μένα ο τελικός και το γράφω όπως αληθινά το σκέφτομαι. Δεν απαιτώ από κανέναν να συμμεριστεί το σκεπτικό μου, απλά το καταθέτω.

Σοβαρά μιλώντας, έχει απείρως μεγαλύτερη αξία να τελειώσει ο Ολυμπιακός γρήγορα με τις επόμενες σημαντικές κινήσεις του που θα διαμορφώσουν το ρόστερ και ο προπονητής θα μπορέσει να δουλέψει με τους παίκτες του εν όψει των αληθινά σοβαρών που έρχονται. Και αληθινά σοβαρά είναι τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά το πρωτάθλημα. Ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα μπει ο Ολυμπιακός, ελέω ΕΠΟ, με... χρονοκαθυστέρηση.

Διαβάστε επίσης

Η φόρμα του μυαλού

Η φόρμα του μυαλού

Πιο δύσκολη από τη σωστή σωματική κατάσταση είναι η εγκεφαλική. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.