Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η φόρμα του μυαλού

Η φόρμα του μυαλού
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020 - 15:32
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Φαντάσου να είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και να πρέπει να συγκεντρωθείς στον τελικό κυπέλλου. Έναν τελικό που είχες αρχίσει να... μαδάς τη μαργαρίτα πότε, που και αν θα τον παίξεις. Έναν τελικό που αναρωτιόσουν αν οι νέοι συμπαίκτες που μόλις υποδέχθηκες θα μπουν μαζί σου στο γήπεδο για να βοηθήσουν στην προσπάθεια κατάκτησης του τροπαίου ή θα είναι απλά θεατές.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο Ολυμπιακός που θα δούμε το Σάββατο κόντρα στην ΑΕΚ στο... Σαντιάγκο Μπερνα-Μπέου θα απέχει πολύ απ' αυτόν που ξέραμε πέρυσι και από 'κείνον που θα γίνει φέτος όταν αρχίσει αληθινά η σεζόν και δεν παίζονται τα... ρέστα της προηγούμενης. Και είναι λογικό να συμβαίνει αυτό. Αφενός επειδή αποχώρησαν κάποιοι (Γκιλιέρμε, Ομάρ, Τσιμίκας) και εκείνοι που ήρθαν δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής (ή μήπως... έχουν; ) και αφετέρου γιατί μοιάζει δύσκολο το μυαλό να μπει σε κανονική λειτουργία. Και μοιάζει δύσκολο όχι επειδή στην ομάδα είναι αδιάφοροι ή βαριούνται. Είναι δύσκολο να βρουν τη σωστή εγκεφαλική τους... φόρμα ύστερα απ' όλα τα κωμικοτραγικά που έχουν γίνει επί μήνες γύρω απ' αυτόν τον τελικό και τους αστείους χειρισμούς της Ομοσπονδίας.

Πώς ένας επαγγελματίας παίκτης ν' αντιμετωπίσει σοβαρά ένα ματς το οποίο δεν αντιμετωπίζει ανάλογα η Ομοσπονδία που είναι υπεύθυνη για τη διοργάνωσή του; Όπως και να 'χει, ο Πέντρο Μαρτίνς έχει ήδη αρχίσει την προσπάθεια να αλλάξει το... τσιπάκι στα μυαλά των παικτών του. Καταλαβαίνει καλύτερα απ' όλους μας, δεν είναι χαζός. Τους βλέπει κάθε μέρα όλους στο Ρέντη. Ίσως γι' αυτό πόσταρε χθες: τα μάτια στη νέα σεζόν. Έμοιαζε να θέλει να χτυπήσει το καμπανάκι του συναγερμού. Έχουμε τελικό το Σάββατο κι ας είναι αυτός ο παρηκμασμένος τελικός. Αν μη τι άλλο, ο Ολυμπιακός πρέπει να είναι αξιοπρεπής.

Διαβάστε επίσης