Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αναβάθμιση λογισμικού

Αναβάθμιση λογισμικού
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 - 22:56
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δε χρειάζεται να είσαι ειδικός στο πορτογαλικό και το γαλλικό ποδόσφαιρο για να καταλάβεις ότι οι προσθήκες των Πέπε και Μ'Βιλα στον άξονα του Ολυμπιακού θα πραγματοποιήσουν μία μεγάλης έκτασης αναβάθμιση... λογισμικού. Μιλάμε για δύο παίκτες με τρομερή ποιότητα. Παίκτες που παίζουν με το κεφάλι ψηλά και βλέπουν γήπεδο. Παίκτες με σπιρτάδα μυαλού. Παίκτες, στον αντίποδα, που ξεκάθαρα δεν είναι και οι πλέον γρήγοροι στο σώμα. Όμως, είναι ταχύτατοι στο μυαλό κι αυτή είναι η ταχύτητα που κάνει και τη διαφορά. Προσωπικά έχω βαρεθεί, γενικώς στο ποδόσφαιρο, υπεραθλητές που τρέχουν και δεν ξέρουν γιατί. Που τρέχουν άσκοπα, σχεδόν βλακωδώς.

Ο Πέπε και ο Μ'Βιλά θα είναι εκείνοι που θα βγάζουν σωστά τη μπάλα μπροστά. Δε μιλάμε, απλά, για παίκτες με σωστή κοντινή πάσα. Μιλάμε για ποδοσφαιριστές που από τα τετραγωνικά των θέσεων 6 και 8 θα μπορούν να τροφοδοτούν ακόμα και τον σέντερ φορ παρακάμπτοντας τους ενδιάμεσους και... σπάζοντας την αμυντική ραχοκοκκαλιά του αντιπάλου με μια κάθετη 20 ή παραπάνω μέτρων. Προσωπικά ανυπομονώ να δω τον Ολυμπιακό με αυτούς τους δύο στον άξονα. Είμαι βέβαιος (όσο μπορεί να είναι κανείς...) ότι θα ομορφύνουν τα 90λεπτα και θα τα κάνουν πιο ενδιαφέροντα. Σίγουρα και πιο φρέσκια και μοντέρνα (η... αναβάθμιση που λέγαμε) τη λειτουργία του άξονα.

ΥΓ: Φαντάσου, λέει, στον τελικό ο Ολυμπιακός να έχει προβάδισμα ενός ή δύο τερμάτων στο 90ο λεπτό παίζοντας με το περυσινό ρόστερ. Και ο Μαρτίνς να βάλει στις καθυστερήσεις κάποιον από τους καινούργιους χωρίς ν' αλλάξει κάτι επί της ουσίας. Άραγε πως θα λειτουργήσει ο περιβόητος αξιακός κώδικας της ΑΕΚ; Η ΕΠΟ θα πάρει πρωτοβουλία για να... αποκατασταθεί η νομιμότητα; Τι ωραία ερωτήματα που θα ήθελα να τα δω να απαντώνται μ' αυτό ακριβώς το σενάριο που σας περιέγραψα.

Διαβάστε επίσης

Να δουν τη... γλύκα

Να δουν τη... γλύκα

Περί Γιουβέντους και... Μπενφίκα Κερατσινίου. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης

Η φόρμα του μυαλού

Η φόρμα του μυαλού

Πιο δύσκολη από τη σωστή σωματική κατάσταση είναι η εγκεφαλική. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.