Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Να δουν τη... γλύκα

Να δουν τη... γλύκα
Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020 - 00:27
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το εύκολο είναι να... βαφτίσεις τη Γιουβέντους (ή την Ατλέτικο ή την Μπαρτσελόνα ή την Ρεάλ ή την Τότεναμ ή τη Μπάγερν ή την Άρσεναλ) ως «Γιουβέντους Κερατσινίου» προσπαθώντας (αυτό δε σημαίνει ότι τα καταφέρνεις κιόλας, ρόμπα γίνεσαι) να μειώσεις την επιτυχία του αντιπάλου σου όταν την κερδίζει ή στέκεται με αξιοπρέπεια απέναντί της. Το δύσκολο είναι να μπεις κι εσύ στο... χορό και να μας δείξεις πόσο καλός είσαι.

Ο ΠΑΟΚ χαίρεται, και καλά κάνει, με τις δύο σημαντικές ως τώρα προκρίσεις του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα σε Μπεσίκτας και Μπενφίκα. Του μένει μια διπλή αναμέτρηση κόντρα στην Κράσνονταρ (ομάδα που απέκλεισε πέρυσι ο Ολυμπιακός στην ίδια φάση) για να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ. Εδώ που έφτασε δικαιούται να ονειρεύεται ότι μπορεί να τα καταφέρει. Προσωπικά μου είναι αδιάφορο που θα καταλήξει η προσπάθειά του.

Αυτό που έχω να πω είναι ότι αν ο δικέφαλος προκριθεί εις βάρος και της Κράσνονταρ θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει ο ίδιος τη... γλύκα που έχει να συμμετέχεις σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ. Να πέφτεις στο... λάκκο με τα θηρία και να μην ξέρεις αν θα βγεις... ζωντανός. Ο Ολυμπιακός το έχει καταφέρει πολλάκις, ο ΠΑΟΚ ακόμα το ονειρεύεται.

Επίσης, μην ξεχνάμε και την άλλη σημαντική παράμετρο. Πέρυσι ο Ολυμπιακός έδωσε 16 ευρωπαϊκά ματς και ο ΠΑΟΚ 4 αφού αποκλείστηκε (και διασύρθηκε) νωρίς. Όταν λοιπόν ο Ολυμπιακός αναγκάζονταν να ταξιδέψει σε Μόναχο, Λονδίνο, Βελιγράδι ή όπου αλλού, ο δικέφαλος κάθονταν αναπαυτικά στον καναπέ του και ξεκουράζονταν εν όψει των αγώνων του πρωταθλήματος. Για να δούμε λοιπόν πόσο ανθεκτικός είναι ο ΠΑΟΚ σε εξοντωτικό πρόγραμμα με παιχνίδια Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή και συνεχή ταξίδια; Πόσο θα μπορέσει να σταθεί και στα ευρωπαϊκά ματς αλλά και στα ματς πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός πέρυσι, κόντρα σε όλους και όλα, είχε να αντεπεξέλθει και στην τεράστια κούραση από την υπερπροσπάθειά του στην Ευρώπη την ώρα που ο βασικός του ανταγωνιστής ήταν αραχτός στον καναπέ. Για να δούμε λοιπόν τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ; Θα είναι ανταγωνιστικός και θα διεκδικήσει πρόκριση από όμιλο (Τσάμπιονς ή Γιουρόπα) ή θα τα διασυρθεί ξανά μένοντας τελευταίος και στρέφοντας ξανά το νου στο πρωτάθλημα;

ΥΓ: Σε αντίθεση με διάφορες αστείες περιπτωσούλες, δεν θα... βαφτίσω τη Γιουβέντους, ή τη Μπενφίκα ή όποια άλλη σημαντική ευρωπαϊκή ομάδα Κερατσινίου. Κάθε νίκη ή πρόκριση επί των τεράστιων brand της Γηραιάς Ηπείρου συνιστά επιτυχία.

Διαβάστε επίσης

Πάρε τους 3β. και τρέχα

Πάρε τους 3β. και τρέχα

Απαγορεύονται στην αρχή της σεζόν «μεγάλα» και «σοβαρά» συμπεράσματα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης

Pedro's (and Oly's) way

Pedro's (and Oly's) way

Η επαναλαμβανόμενη και κουραστική κουβέντα και τα αστεία παράπονα της ΑΕΚ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.