Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο-μονοιασμένος για πρόκριση

Ο-μονοιασμένος για πρόκριση
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2020 - 09:54

Εύκολο; Φαβορί; Κάτι τέτοια ακούει κανείς και ελπίζει να μην φτάνουν στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού και το Ρέντη. Κάποτε θεωρούνταν εύκολη η Μπερ Σεβά αλλά δεν αποδείχθηκε τέτοια. Και η Μακάμπι Τελ Αβίβ επίσης. Το εύκολο ματς στην Ευρώπη δεν έχει «γεννηθεί» ακόμα και δεν πρόκειται. Ειδικά όταν μιλάμε για καλοκαιρινά προκριματικά όπου είναι δεδομένο ότι όλες οι ομάδες είναι ανέτοιμες, θεωρείται αυτονόητο ότι διαταράσσονται οι ισορροπίες δυναμικότητας.

Ο λιγότερο ποιοτικός είναι δυνατό να μειώσει τη διαφορά του από τον καλύτερο. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι καλύτερος από τη Μπενφίκα αλλά η συγκυρία τον ευνόησε και την απέκλεισε. Άλλες 10 φορές να τους βάλεις να παίξουν ίσως να προκριθεί και τις 10 η Μπενφίκα αλλά αυτό που έγραψε η ιστορία είναι άλλο.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν απόψε θα έχει δύσκολο έργο απέναντι σε μια πιο έτοιμη και αποφασισμένη να ζήσει το όνειρό της ομάδα. Η Ομόνοια δεν έχει να χάσει τίποτα, εδώ που έφτασε κι αυτό την κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη. Κανείς δεν θα της ζητήσει το... λόγο αν αποκλειστεί. Ο Ολυμπιακός έχει την ταμπέλα του φαβορί κι αυτό είναι λογικό. Το θέμα ωστόσο είναι να μην κατέβει στο ματς έχοντας στο μυαλό του ότι είναι φαβορί. Τα φαβορί εξάλλου επιβεβαιώνονται ή διαψεύδονται μόνο στον αγωνιστικό χώρο. Οι ερυθρόλευκοι οφείλουν να αντιμετωπίσουν με τη σοβαρότητα και τον σεβασμό που πρέπει στον αντίπαλό τους. Αν το κάνουν τότε θα έχουν πολύ καλές πιθανότητες να δικαιολογήσουν και στη πράξη ότι είναι φαβορί.

Θέλω να πιστεύω, αυτό έχει συμβεί την προηγούμενη διετία με τον Μαρτίνς στον πάγκο, ότι οι νταμπλούχοι θα είναι συγκεντρωμένοι και σοβαροί δίχως διάθεση υποτίμησης του αντιπάλου. Αυτό, κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα είναι το βασικό συστατικό για μια νίκη που θα θέσει τις βάσεις πρόκρισης. Οτιδήποτε άλλο θα είναι επικίνδυνο. Σοβαρότητα και... ομόνοια, δηλαδή να παίξουν ως ένα, πρέπει να έχουν οι ερυθρόλευκοι για να πάει καλά η βραδιά.

Διαβάστε επίσης

Pedro's (and Oly's) way

Pedro's (and Oly's) way

Η επαναλαμβανόμενη και κουραστική κουβέντα και τα αστεία παράπονα της ΑΕΚ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.