Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σύστημα... πρόκριση

Σύστημα... πρόκριση
Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020 - 09:56
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Τα λίγα λόγια είναι ζάχαρη και τα καθόλου μέλι απόψε. Ο μοναδικός στόχος του Ολυμπιακού στον επαναληπτικό των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Ομόνοια είναι ο εξής: πρόκριση. Με καλή, μέτρια ή κακή απόδοση. Με 4-4-2 ή 4-3-3 ή 4-2-3-1 ή ό,τι άλλο. Με ευκολία ή ζόρι. Δεν έχει καμία σημασία ο τρόπος ή η διάταξη. Δεν έχει καμία σημασία και η απόδοση. Σημασία έχει ο Ολυμπιακός να προκριθεί και μεθαύριο, 1η του μηνός, να είναι στη Νιόν για την κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το ματς ΔΕΝ θα είναι εύκολο. Οι παίκτες της Ομόνοιας θα μπουν με... μαχαίρι στο στόμα απόψε. Δεν έχουν κάτι να χάσουν. Ήταν εξ' αρχής το μεγάλο αουτσάιντερ του ζευγαριού και κανείς δεν θα τους ζητήσει εξηγήσεις για πιθανό αποκλεισμό. Ό,τι πάρουν απ' αυτές τις αναμετρήσεις κέρδος είναι. Κι αυτό ακριβώς τους κάνει πιο επικίνδυνους.

Ο Ολυμπιακός όμως είναι μαθημένος στα δύσκολα και έχει εμπειρία και ποιότητα. Δικαιούται να πιστεύει ότι θα φέρει εις πέρας την αποστολή του κι αυτό που άρχισε πριν από μία εβδομάδα. Κρίνεται κάτι πολύ σημαντικό σ' αυτό το ματς. Πέρα από το πρεστίζ και ένα σημαντικό ποσό που σε τέτοιους καιρούς, σε καιρούς covid, είναι σημαντικό για κάθε ομάδα. Ακόμα και για τον οικονομικά αυτάρκη και υγιή και διοικητικά σταθερό Ολυμπιακό.

ΥΓ: Τα όσα κάνει αυτές τις μέρες ο Ματέους Ρέις προσπαθώντας να πιέσει και αυτός από την πλευρά του τη διοίκηση της Ρίο Άβε ώστε να αποδεχθεί την πρόταση του Ολυμπιακού αποτελούν μια καλή βάση σε μια σχέση που γίνεται προσπάθεια να αρχίσει. Είναι πολύ σημαντικό ένας παίκτης να θέλει πολύ να βρίσκεται σε μία ομάδα γιατί θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί ώστε να προσφέρει.

Διαβάστε επίσης