Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συνέπεια (το πιο) δύσκολο «πράγμα»

Συνέπεια (το πιο) δύσκολο «πράγμα»
Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2020 - 09:57
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ήμουν πολύ μετριοπαθής εν όψει της ρεβάνς με την Ομόνοια όχι από βίτσιο ή αντίδραση, ούτε επειδή δεν πιστεύω σ' αυτή την ομάδα του Ολυμπιακού. Προσωπικά την πίστευα και τη στήριζα στις δύσκολες μέρες της, την πρώτη σεζόν του Μαρτίνς στον πάγκο.

Ήμουν μετριοπαθής επειδή δεν ξεχνώ πόσες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, πανευρωπαϊκά όχι μόνο εκείνες που αφορούν ελληνικές ομάδες, εξελίχθηκαν πολύ διαφορετικά απ' αυτό που περίμενε η πλειοψηφία. Πόσες έμπειρες, δυνατές και καλές ομάδες δεν έπεσαν «θύμα» έκπληξης; Πόσα αουτσάιντερ δεν άφησαν εκτός συνέχειας στην Ευρώπη κάποιο φαβορί; Είναι άπειρα τα παραδείγματα. Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις βλέπετε είναι μια τελείως διαφορετική ιστορία. Μια πολύ διαφορετική ιστορία.

Κι επειδή μιλάμε ειλικρινά κάθε φορά μαζί, δεν είναι κατόρθωμα ότι ο Ολυμπιακός προκρίθηκες εις βάρος της Ομόνοιας. Γίνεται κατόρθωμα για δύο συγκεκριμένους λόγους. Πρώτο λόγω των συνθηκών (σ.σ.: έλλειψη προετοιμασίας, απουσία σημαντικών κομματιών του παζλ, πιο έτοιμος αντίπαλος λόγω περισσότερων επίσημων ματς) που αυτός επετεύχθη. Δεύτερο και πιο σημαντικό ότι αυτή η ομάδα, μ' αυτόν τον προπονητή, είναι για 3η στη σειρά σεζόν σε ευρωπαϊκό όμιλο με τους δύο τελευταίους να είναι στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αυτή η ομάδα λοιπόν παρουσιάζει συνέπεια. Αυτό είναι, με διαφορά από το επόμενο, το πιο δύσκολο «πράγμα» όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά στη ζωή. Ποδοσφαιρικά πυροτεχνήματα έχουμε δει πολλές φορές. Το θέμα είναι μια ομάδα να παρουσιάζει συνέπεια. Να έχει σταθερότητα και να είναι συνεχώς παρούσα στα μεγάλα ευρωπαϊκά ραντεβού. Και αυτός ο Ολυμπιακός το έχει και είναι ανεκτίμητο.

ΥΓ: Πέρα από χαρακτήρα, ο Εμβιλά προσθέτει ποδοσφαιρικό IQ στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού κι αυτό είναι ΠΟΛΥ καλό.

ΥΓ2: Το σώμα του Ραφίνια δεν τρέχει τόσο όσο εκείνο του Ομάρ. Ωστόσο για τον Βραζιλιάνο τρέχει περισσότερο το μυαλό του στα ματς κι αυτό φαίνεται σε κάποιες επιλογές του που μοιάζουν απλές και εύκολες αλλά δεν είναι τόσο. Εξάλλου το απλό συχνά είναι και το πιο δύσκολο.

ΥΓ3: Το έγραψα κι άλλες φορές, το επαναλαμβάνω: το πιο σημαντικό για τον Ρατζέλοβιτς είναι να βρει μια σταθερότητα στην απόδοση. Δεν πρέπει να υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση σε εμφανίσεις του, από το πολύ καλός στο... χαμένος. Κι αυτό δεν το λέω, τόσο, με βάση το χθεσινό ματς.

ΥΓ4: Για την ποιότητα και την ικανότητα του Σεμέντο ως στόπερ δεν έχει αμφιβάλλει ποτέ και κανείς νομίζω. Ο τύπος είναι κλάση.

ΥΓ5: Και τώρα ας απολαύσουμε τη διαδικασία της κλήρωσης...

Διαβάστε επίσης

Σύστημα... πρόκριση

Σύστημα... πρόκριση

Το μοναδικό που έχει σημασία στη ρεβάνς με την Ομόνοια. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.