Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος σε ποδόσφαιρο (και μπάσκετ)

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος σε ποδόσφαιρο (και μπάσκετ)
Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2020 - 16:55
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Παρακολούθησα και 'γω, όπως φαντάζομαι όλοι, την μπασκετική πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη νέα Ευρωλίγκα. Ειδικός δεν είμαι και δεν πρόκειται να το παίξω, συνεπώς αναζητήστε αλλού αναλύσεις για πικ εν ρολ, συστήματα, ρόστερ κτλ. Αυτό για το οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι τόσο η μπασκετική ομάδα όσο και η ποδοσφαιρική έχουν τον ίδιο μεγάλο αντίπαλο. Και είναι ο μεγαλύτερος απ' όλους όσοι πρόκειται ν' αντιμετωπίσουν φέτος. Αυτός ο αντίπαλος λέγεται «χρόνος».

Λόγω covid η ποδοσφαιρική ομάδα ουσιαστικά... συνέδεσε την περυσινή σεζόν με τη φετινή. Οι παίκτες ξεκουράστηκαν ελάχιστα ενώ κανονική προετοιμασία δεν έχει γίνει. Η μπασκετική ομάδα, από την άλλη, άλλαξε ριζικά το ρόστερ της. Σε συνδυασμό λοιπόν με το ότι ούτε φέτος θα έχει δεύτερο ματς μέσα στην εβδομάδα μετά την απόφασή της να απέχει από την παρωδία της Basket League, το... δέσιμό της θα είναι μεγαλύτερο σε διάρκεια απ' αυτό που θα χρειάζονταν αν έπαιζε και στην Α1.

Αμφότερες οι ομάδες λοιπόν θέλουν χρόνο και χρόνος, δυστυχώς, δεν υπάρχει. Γι' αυτό γράφω συνεχώς, σε βαθμό που κάποιοι θα με παρεξηγείται ότι προσπαθώ να δικαιολογήσω πράγματα, ότι το ζητούμενο αυτή τη στιγμή για την ποδοσφαιρική ομάδα (φυσικά και για την μπασκετική) είναι να κερδίζει και όχι να παίζει καλά. Είμαι βέβαιος, όσο βέβαιος μπορώ να είμαι, ότι η μπασκετική ομάδα θα μπορέσει να ρεφάρει τη χθεσινή ήττα από τη Ζαλγκίρις στην πορεία, αρκεί να μην κάνει κι άλλες παρόμοιες στα αμέσως επόμενα ματς που θα την αναγκάσουν να παίζει με πολύ άγχος αφού θα κυνηγάει από την αρχή.

Από εκεί και έπειτα, αναφορικά με την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε προκρίνεται ούτε αποκλείεται κανείς στην κλήρωση. Προσωπικά δεν με νοιάζει ποιοί είναι οι αντίπαλοι. Με νοιάζει πώς θα είναι ο Ολυμπιακός όταν κληθεί να τους αντιμετωπίσει. Αν η ομάδα πατάει καλά μπορεί να... πατήσει τον οποιονδήποτε όπως έχει αποδείξεις πολλάκις στο μακρινό και κοντινό παρελθόν.

ΥΓ: «Ο Ολυμπιακός ανήκει στην ελίτ και αγαπάει τον ανηφορικό δρόμο», έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Πόσο απλά, λιτά και με ακρίβεια αποτυπωμένη η υπέροχη αλήθεια που βιώνει κάθε Ολυμπιακός...

Διαβάστε επίσης

Σύστημα... πρόκριση

Σύστημα... πρόκριση

Το μοναδικό που έχει σημασία στη ρεβάνς με την Ομόνοια. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.