Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στα Γιάννενα το περυσινό κλικ του Βόλου

Στα Γιάννενα το περυσινό κλικ του Βόλου
Δευτέρα, 5 Οκτωβρίου 2020 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

«Στον Βόλο η ομάδα έκανε ένα κλικ γιατί όλοι εκείνη τη στιγμή όλοι μας νιώσαμε πως θα έπρεπε να είμαστε πολύ ανώτεροι. Το ξέραμε ήδη όμως εκείνη τη στιγμή καταλάβαμε πως εάν θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές θα έπρεπε να παλέψουμε απέναντι σε όλα και σε όλους. Να είμαστε πιο ενωμένοι γιατί δεν θα το πετυχαίναμε», δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στην υπέροχη ταινία που δημιούργησε ο Ολυμπιακός για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εννοούσε ο Πορτογάλος πως εκείνη η διαιτητική αδικία τους πείσμωσε άπαντες ώστε να... σκυλιάσουν και να βγαίνουν στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια.

Χθες ο Ολυμπιακός αισθάνθηκε ξανά οργή για τη διαιτησία του ματς του στα Γιάννενα με τον τοπικό ΠΑΣ. Ακόμα και παίκτες όπως ο Ματιέ Βαλμπουενά που δεν συνηθίζουν ανάλογες δηλώσεις, εξέφρασαν την απογοήτευση και συνάμα τον θυμό τους. Επειδή λοιπόν είναι πολύ νωρίς και κανείς από τους διεκδικητές του τίτλου δεν έχει κάνει το απόλυτο, δηλαδή η βαθμολογική... ζημιά που έγινε είναι μικρή, ο Ολυμπιακός οφείλει να χρησιμοποιήσει αγωνιστικά υπέρ του όλον αυτόν τον θυμό για τη διαιτησία στους «Ζωσιμάδες». Να γίνει το ματς με τον ΠΑΣ το... κλικ που χρειάζεται η ομάδα για να συμπεριφερθεί ακόμα πιο μαχητικά (όχι ότι δεν πάλεψε και χθες) και συσπειρωμένα στη συνέχεια. Ν' αποτελέσει το ματς με τον ΠΑΣ το... κλικ του περυσινού ματς στο Βόλο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Να μετατρέψει την οργή σε έξτρα ενέργεια.

ΥΓ: Έγραφα χθες πριν από το ματς στα Γιάννενα για το πόσο δύσκολο θα είναι και πως το μόνο που θα μετρούσε ήταν να κερδίσει ο Ολυμπιακός με όποιον τρόπο. Και στεκόμουν στις γκέλες της Σίτι και της Πόρτο. Ούτε η Μαρσέιγ κέρδισε χθες το βράδυ αν και ο τρόπος που ήρθε το 1-1 με τη Λιόν (σ.σ.: με 10 παίκτες από το 19') δεν συνιστά αποτυχία. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας, Λίβερπουλ, έφαγε 7 από την Άστον Βίλα!!! Πότε θα καταλάβουμε ότι είναι ΤΡΑΓΙΚΑ νωρίς στη σεζόν και ΚΑΜΙΑ ομάδα στον πλανήτη ΔΕΝ είναι σε φόρμα. Είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να είναι σε φόρμα. Ψάχνονται όλες. Και για να βάλει ένας προπονητής στο σύνολο ένα νέο μέλος, είναι ξεκάθαρο ότι θα ρισκάρει. Εμπεριέχει ρίσκο γιατί ο νέος παίκτης δεν έχει συνοχή με τους άλλους. Πώς αλλιώς θα γίνει όμως; Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Πρέπει να παίξουν έστω κι αν αυτό έχει ρίσκο.

Διαβάστε επίσης

Ο χρόνος υπέρ του

Ο χρόνος υπέρ του

Διακοπή σημαίνει δουλειά και ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.