Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το παράδειγμα του Σουντανί

Το παράδειγμα του Σουντανί
Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2020 - 12:27
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Στις 25 Νοέμβρη κλείνει τα 33 χρόνια και την τελευταία διετία έχει υποστεί δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Αυτό, ωστόσο, δεν αποτελεί εμπόδιο για τον ίδιο να δουλέψει σκληρά και τον προπονητή του να τον συμπεριλάβει στην ευρωπαϊκή λίστα αφήνοντας εκτός νεότερους παίκτες. Για τον Χιλάλ Σουντανί ο λόγος τον οποίο ο, όπως πάντα, δίκαιος Πέδρο Μαρτίνς προτίμησε έναντι του Λοβέρα, του Τιάγκο Σίλβα, ακόμα και του Κάιπερς.

Για τον Πορτογάλο προπονητή, όπως για τους περισσότερους που αντιλαμβάνονται τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση, ο Αλγερινός αποτελεί το παράδειγμα προς μίμηση και για νεότερους. Δεν το έβαλε κάτω από την ατυχία με τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς σε μόλις μία διετία. Και φυσικά δούλεψε σκληρά παρότι πια δεν είναι παιδαρέλι και στην πραγματικότητα δεν έχει ν' αποδείξει τίποτα και σε κανέναν.

Τον Σουντανί θα έπρεπε να τον βλέπουν αρκετοί παίκτες και να παραδειγματίζονται. Για το πείσμα του, την αποφασιστικότητά του, την εργατικότητά του και φυσικά την ανίκητη ψυχή και τον χαρακτήρα του. Στην πραγματικότητα δεν του χαρίζει κανείς τίποτα, κατέκτησε το... εισιτήριο για τη λίστα του Τσάμπιονς Λιγκ βασιζόμενος στον εαυτό του και του αξίζουν άπειρα συγχαρητήρια γι' αυτό.

ΥΓ: Παρόν και μέλλον στον Ολυμπιακό είναι ξεκάθαρο ότι (θα) έχουν μόνο όσοι φέρονται απόλυτα επαγγελματικά σε όλους τους τομείς, εννοείται και στις προπονήσεις, και βάζουν το εγώ τους κάτω από το εμείς.

ΥΓ2: Είναι εντυπωσιακά τα αντανακλαστικά της ΚΕΔ αλλά και της ΕΠΟ όταν πρόκειται να τοποθετηθούν σε κάτι που είναι κόντρα στη γνώμη / επιθυμία του Ολυμπιακού.

ΥΓ3: Εντάξει κ.Φαν Σιπ, μας πείσατε στην αρχική σας τηλεοπτική τοποθέτηση, μην προσπαθείτε άλλο. Όλες οι επιλογές είναι 100% δικές σας και γίνονται με γνώμονα το καλό της Εθνικής. Απλά, από 'δω και στο εξής, καλό θα είναι να γίνετε πιο σαφής αναφορικά με τα κριτήρια που πρέπει να πληροί ένας παίκτης για να καλείται στην Εθνική. Π.χ. να ξέρουμε ότι δίνει... μόρια αν έχει παίξει σε κάποιες ομάδες στο παρελθόν και πως, αντιθέτως, αφαιρεί αν έχει αγωνιστεί σε κάποιες άλλες...

Διαβάστε επίσης

Ο χρόνος υπέρ του

Ο χρόνος υπέρ του

Διακοπή σημαίνει δουλειά και ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.