Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Βιασμός της λογικής

Βιασμός της λογικής
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020 - 12:54

Με τις εθνικές ποδοσφαίρου είναι ελάχιστες οι φορές που αισθάνθηκα συναισθηματικά συνδεδεμένος κι αυτό γιατί θυμίζουν το κακώς εννοούμενο δημόσιο. Άνθρωποι (όλων των θέσεων και ειδικοτήτων, από παίκτες μέχρι... καθαρίστριες που λέει ο λόγος, μπορεί και όχι) που είναι εκεί (σχεδόν) μόνιμα δίχως να έχουν ιδιαίτερο άγχος για να κριθούν. Όλοι μας έχουμε ακούσει ή διαβάσει διάφορες ιστορίες. Μερικές εξ' αυτών είναι τόσο... τερατώδεις που αναρωτιέσαι αν είναι αληθινές. Ε, κάποιες σίγουρα θα είναι…

Όπως και να 'χει, ποσώς σας ενδιαφέρει αν νοιάζομαι για τις εθνικές ποδοσφαίρου ή όχι. Δεν είναι αυτό το θέμα του κειμένου. Το θέμα είναι αυτή η ανησυχητική και εκνευριστικά επαναλαμβανόμενη δήλωση από τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό περί «καλού ποδοσφαίρου». Δε γίνεται να μας... πονάνε τα μάτια μας βλέποντας την εθνική με ομάδες γ'... διαλογής μάλιστα σαν κι αυτές με τις οποίες έπαιξε τις τελευταίες μέρες και να ακούμε τον Φαν Σχιπ να μιλάει για καλό ποδόσφαιρο.

Είναι και Ολλανδός ρε γαμώτο και η πατρίδα του έχει διδάξει ποδόσφαιρο όλο τον κόσμο, δε μπορεί να του αρέσει αυτό που βλέπει. ΟΚ, καταλαβαίνω, έχει μια θέση κι έναν μισθό να προφυλάξει και, φυσικά, να καλύψει εκείνους που τον επέλεξαν. Αλλά μην κάνουμε και το μαύρο, άσπρο. Καλό ποδόσφαιρο ΔΕΝ είναι αυτό που παίζει η Εθνική. Θα μου πείτε, αυτή η... στάνη αυτό το γάλα βγάζει. Αυτό ναι, είναι κάτι που μπορεί να δεχθεί κανείς. Να ακούμε όμως ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο μοιάζει να βιάζεται η λογική.

ΥΓ: Στα... δικά μας, είναι πολύ σημαντικό οι νέοι παίκτες του Ολυμπιακού να δείξουν υψηλό επίπεδο προσαρμοστικότητας και να δώσουν βοήθειες το συντομότερο δυνατό. Θα είναι ό,τι καλύτερο για την ομάδα που μπαίνει πια στα πολύ... βαθιά της σεζόν.

Διαβάστε επίσης