Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτό ΔΕΝ ήταν χαμένο ημίχρονο

Αυτό ΔΕΝ ήταν χαμένο ημίχρονο
Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν υπάρχει κάτι που βαριέμαι αφόρητα στις κρίσεις που γίνονται μετά από ένα ματς αυτό είναι τα εύκολα συμπεράσματα. Κερδίζεις; Τα σπας. Χάνεις; Είσαι για πέταμα. Βάζεις γκολ; Είσαι Θεός κι ας σέρνεσαι στα υπόλοιπα 89 λεπτά. Τα γράφω αυτά με αφορμή την κλισεδούρα περί χαμένων α' ημιχρόνων του Ολυμπιακού. Ναι, σε προηγούμενα ματς υπήρξε νωχελικός. Στο χθεσινό με τον Ατρόμητο θα διαφωνήσω οριζοντίως και καθέτως. Ότι δεν σκόραρε δεν σημαίνει ότι το πέταξε το ημίχρονο.

Ο Ολυμπιακός, όπως είδαμε όλοι, μπήκε από την αρχή με διάθεση να σκοράρει. Μαρτύρησε την εντολή του Μαρτίνς στις δηλώσεις του και ο Φορτούνης. Μόλις στο 11' θα μπορούσε να έχει προηγηθεί αν ο Μασούρας δεν έστελνε την κεφαλιά που πήρε ανενόχλητος από τη μικρή περιοχή, λίγο άουτ. Ήταν καθαρή και μεγάλη ευκαιρία. Όπως καλές στιγμές υπήρξαν και σε σουτ των Χασάν και Βαλμπουενά στο 5' και το 7'. Ακόμα και στο 18' είχε καλό σουτ ο Χολέμπας ενώ στο 20' ο Σεμέντο με τον... ώμο (αντί για το κεφάλι) προσπάθησε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά ο Γούτας έσωσε (ίσως πήγαινε μέσα, ίσως δοκάρι, ίσως λίγο άουτ, δεν ήταν ξεκάθαρο) κι ενώ ο Γιαννιώτης ήταν εξουδετερωμένος.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν μπήκε όπως έπρεπε κόντρα σε μία ομάδα (που κέρδισε εύκολα την ΑΕΚ και πήρε Χ στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ) που έπαιξε ταμπούρι ακόμα και όταν ήταν με 11 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ολυμπιακός ο οποίος είχε ελλείψεις λόγω ανετοιμότητας ενώ σημαντικοί του παίκτες είχαν σκορπίσει επί ημέρες λόγω εθνικών υποχρεώσεων. Μέχρι και την παραμονή του ματς ο Πέντρο Μαρτίνς έβλεπε ακόμα διεθνείς, όπως ο Ελ Αραμπί, να επιστρέφουν στο Ρέντη. Τι παραπάνω δηλαδή θα μπορούσε ή έπρεπε να κάνει ο Ολυμπιακός στο χθεσινό α' ημίχρονο. Καλό θα είναι να έχουμε και επαφή με την πραγματικότητα...

Αυτό ΔΕΝ ήταν χαμένο ημίχρονο. Δικαιούνταν να προηγηθεί πολύ νωρίς ο Ολυμπιακός αλλά και παρότι δεν προηγήθηκε, «έχτισε» σ' αυτό το ημίχρονο τις προϋποθέσεις για να φτάσει στα γκολ και τη νίκη στο β'. «Χτίσιμο» είναι να αναγκάζεις τον αντίπαλο να σε παίξει σκληρά και να μένει με 10 παίκτες. «Χτίσιμο» είναι να τον εξουθενώνεις έχοντάς τον διαρκώς σε θέση άμυνας το οποίο, ως γνωστόν, κουράζει πιο πολύ. Για μένα λοιπόν ο Ολυμπιακός, τηρουμένων των αναλογιών, ήταν καλός και στο α' ημίχρονο.

Τώρα αυτό το ματς ανήκει στο παρελθόν και η ομάδα οφείλει να ανασυνταχθεί και να τα δώσει όλα για την πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μαρσέιγ. Δεν είναι εύκολο φυσικά το ματς για χίλιους λόγους. Προσωπικά έχω σε μεγάλη εκτίμηση το γαλλικό πρωτάθλημα γενικώς και τις σκληροτράχηλες και αθλητικές του ομάδες. Ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να παίξει στα... κόκκινα για να φτάσει σε σπουδαίο αποτέλεσμα. Βεβαίως, μαθημένος είναι πια και σ' αυτές τις συνθήκες.

Διαβάστε επίσης

Βιασμός της λογικής

Βιασμός της λογικής

Μην ξεχάσουμε και τα λίγα που ξέρουμε μίστερ Φαν Σχιπ. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.