Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

35 is the new 30

35 is the new 30
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020 - 00:11
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Η αρχική 11άδα του Ολυμπιακού στον αγώνα με τη Μαρσέιγ είχε μέσο όρο ηλικίας 29,3 χρόνια. Στον αντίποδα εκείνη της Μαρσέιγ 27,9. Τον μέσο όρο των Πειραιωτών τον... τράβηξαν προς τα πάνω, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, οι 36άρηδες Βαλμπουενά, Χολέμπας, ο 35άρης Ραφίνια και ο Ελ Αραμπί που οδεύει στα 34.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που στο άκουσμα μεταγραφών όπως οι παραπάνω παίκτες δυσανασχέτησαν Κατέθεσαν ενστάσεις αναφορικά με τη διάθεση και τις αντοχές των συγκεκριμένων παικτών. Προφανώς για τις ανάγκες της Σούπερ Λιγκ, ενός πρωταθλήματος σε αργούς ρυθμούς, κανείς δεν γκρίνιαξε. Οι ενστάσεις αφορούσαν το κατά πόσο θ' αντέξουν την... τρεχάλα των ευρωπαϊκών αγώνων και του Τσάμπιονς Λιγκ που είναι μια διοργάνωση διαφορετικού... γαλαξία.

Πλέον κανείς δεν αμφιβάλλει. Ο 36άρης Βαλμπουενά κόντρα στη Μαρσέιγ έτρεξε 10,2 χλμ. σε 90 λεπτά ενώ το εντυπωσιακό ήταν ότι η απόδοσή του ανέβηκε κατακόρυφα στο τελευταίο ημίωρο. Ο Ελ Αραμπί από την άλλη, παρότι είναι ψηλός και πιο βαρύ σκαρί, είχε καταγεγραμμένο (από την ΟΥΕΦΑ) σπριντ στο συγκεκριμένο ματς που έφτασε τα 31χλμ. την ώρα! Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς ότι στο Ρέντη η δουλειά που γίνεται από τον Πέντρο Μαρτίνς και τους συνεργάτες του, με πρώτο τον προπονητή φυσικής κατάστασης του Ολυμπιακού, Χρήστο Μουρίκη, είναι εξαιρετική. Για την ακρίβεια, είναι δουλειά που γίνεται στα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης.

Η απόκτηση έμπειρων παικτών δεν έτυχε στον Ολυμπιακό. Έγινε με πλάνο, από επιλογή. Κι αυτό επειδή ο Πέντρο Μαρτίνς, στο φινάλε της πρώτης του σεζόν στον Ολυμπιακό όπου δεν κατακτήθηκε κάποιος τίτλος, κάνοντας απολογισμό κατέληξε στο ότι ένας από τους σοβαρούς λόγους που η ομάδα απώλεσε τους δύο τίτλους ήταν το έλλειμμα εμπειρίας ΚΑΙ χαρακτήρα. Στοιχεία που διαθέτει σε υπερβολικές δόσεις ο Βαλμπουενά αλλά και οι Ραφίνια, Ελ Αραμπί. Για τον Μαρτίνς οι 35άρηδες είναι οι νέοι 30άρηδες. Αρκεί να είναι απόλυτα επαγγελματίες και να προπονούνται σωστά όπως συμβαίνει στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε επίσης

Τόσο απλό είναι...

Τόσο απλό είναι...

Ο πιο ασφαλής δρόμος για να πάρεις νέο καλύτερο συμβόλαιο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ίδια φάση; Όχι δα...

Ίδια φάση; Όχι δα...

Άμπαντ και Χουτεσιώτης δεν μπαίνουν στην ίδια... ζυγαριά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης