Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τόσο απλό είναι...

Τόσο απλό είναι...
Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020 - 11:14
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Ο Ολυμπιακός, όπως αναφέρουν πληροφορίες και ρεπορτάζ εδώ και καιρό, ετοιμάζεται (ή έχει ήδη κάνει με κάποιους) να υπογράψει νέα ακόμα πιο πλούσια συμβόλαια με κάποιους παίκτες του. Κάποια πράγματα που μερικές φορές φαίνονται πολύπλοκα, είναι τόσο απλά. Ένας παίκτης δεν πρέπει να απαιτεί με λόγια ένα νέο συμβόλαιο που μπορεί να επιθυμεί να πάρει. Το απαιτεί με πράξεις. Δηλαδή, το απαιτεί με την απόδοσή του στο γήπεδο.

Τα ξινισμένα μούτρα, η αδιαφορία τύπου τιμωρίας (δε μου δίνεις νέο συμβόλαιο, θα... ξύνομαι) είναι πρακτικές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ο μοναδικός εγγυημένος δρόμος που οδηγεί έναν παίκτη σε νέο καλύτερο συμβόλαιο είναι εκείνος της δουλειάς. Ο δρόμος των αποδείξεων του πόσο απαραίτητος είναι μέσα στο γήπεδο. Οτιδήποτε άλλο είναι περιττό και μάταιο.

Ο Ολυμπιακός τουλάχιστον έχει αποδείξει πολλάκις ότι ξέρει να εκτιμά. Κανείς απ' όλους όσοι έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν δεν χάθηκε. Κι αν άργησε η επιβράβευση για κάποιους (κανείς δεν είναι τέτοιος), αργά ή γρήγορα έφτασε και ήταν πιο γλυκιά. Τίποτα δεν χαρίζεται σε κανέναν. Όλοι παίρνουν εκείνο που αξίζουν. Και καμιά φορά, αν είναι και σωστοί χαρακτήρες, παίρνουν και παραπάνω απ' όσο αξίζουν. Ναι, τόσο απλό είναι...

ΥΓ: Το να πει κανείς ότι το ματς στο Πόρτο είναι πολύ δύσκολο για τον Ολυμπιακό είναι περιττό. Ειδικά σε εποχές κορωνοϊού που ένας προπονητής δεν μπορεί να κάνει τα πλάνα του απερίσπαστος αφού δεν ξέρεις ποτέ τι ξημερώνει όπως συνέβη πρόσφατα με τον Καμαρά.

Διαβάστε επίσης

Ίδια φάση; Όχι δα...

Ίδια φάση; Όχι δα...

Άμπαντ και Χουτεσιώτης δεν μπαίνουν στην ίδια... ζυγαριά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης

35 is the new 30

35 is the new 30

Ο μέσος όρος ηλικίας της 11άδα με Μαρσέιγ και η εξήγηση των επιλογών του Μαρτίνς. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης