Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ίδια φάση; Όχι δα...

Ίδια φάση; Όχι δα...
Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου 2020 - 20:11
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που βάζουν στην ίδια... ζυγαριά το χθεσινό πέναλτι που πήρε η ΑΕΚ στο ματς με τον ΠΑΣ μ' εκείνο που δεν πήρε ο Ολυμπιακός πέρυσι στην Ξάνθη. Συγνώμη κιόλας αλλά επειδή σε λίγο θ' αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε αν κάνουν πουλάκια τα μάτια μας, οι φάσεις δεν έχουν σχέση με εξαίρεση ίσως ότι ο παραβάτης (ή υποτιθέμενος παραβάτης) είναι ο τερματοφύλακας.

Χθες ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ, Χουτεσιώτης, βγήκε με τεράστια χρονοκαθυστέρηση για να καπακώσει τον Χνιντ αφού προηγουμένως ο στόπερ της ΑΕΚ είχε κάνει ανενόχλητος κεφαλιά που περνούσε ήδη άουτ. Μάλιστα πριν πέσει πάνω στον Χνιντ ο Χουτεσιώτης συμπαρέσυρε πρώτα έναν συμπαίκτη του. Ουσιαστικά ο Χουτεσιώτης δεν στέρησε τίποτα στον αντίπαλο, την κεφαλιά την έκανε ανενόχλητος και την έστειλε πολύ άουτ.

Αντιθέτως ο πορτιέρο της Ξάνθης, Άμπαντ, στέρησε από τον Ελ Αραμπί την ευκαιρία να κάνει κεφαλιά. Ο Μαροκινός περίμενε στην κατακόρυφό του τη μπάλα ενώ ο τερματοφύλακας της Ξάνθης κινήθηκε προς τον επιθετικό του Ολυμπιακού με εντελώς παραβατικό τρόπο (με το γόνατο στη μέση) που μεταφράζονταν σε περίπτωση πέναλτι.

Αυτά είναι τα γεγονότα όπως και ότι ο ίδιος άνθρωπος έκρινε πέναλτι τη φάση που δεν ήταν και καθαρή την άλλη που αποτελούσε τον ορισμό της παράβασης. Δεν ξέρω πως ένας διαιτητής μπορεί αλλάζει εντυπωσιακά την οπτική του πάνω σε φάσεις με διαφορά περίπου ενός έτους. Ξέρω σίγουρα ότι αρκετοί Έλληνες διαιτητές είναι ανεπαρκείς και το... καταφέρνουν αυτό παρότι έχουν πια στα χέρια τους ένα σημαντικό «όπλο» που λέγεται VAR.

ΥΓ: Είναι αληθινά λυπηρό να αναγκάζεσαι να γράφεις για τέτοια ενώ ο Ολυμπιακός είναι στο Πόρτο και αύριο δίνει το «παρών» σ’ ένα ακόμα σπουδαίο ευρωπαϊκό ραντεβού.

Διαβάστε επίσης

Τόσο απλό είναι...

Τόσο απλό είναι...

Ο πιο ασφαλής δρόμος για να πάρεις νέο καλύτερο συμβόλαιο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

35 is the new 30

35 is the new 30

Ο μέσος όρος ηλικίας της 11άδα με Μαρσέιγ και η εξήγηση των επιλογών του Μαρτίνς. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης