Ντουντούκα
Όλα για όλα με Πόρτο!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Οι απουσίες και οι αρχές του

Οι απουσίες και οι αρχές του
Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 - 09:56
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Καθόμαστε συχνά όλοι μας, εν όψει αγώνων σαν τον αποψινό του Ολυμπιακού στο Πόρτο, να σκαλίσουμε αρχεία για να διαβάσουμε τις ιστορίες των προηγούμενων αγώνων, να βρούμε τις παραδόσεις και να μεταφράσουμε τους... οιωνούς. Μελετάμε φυσικά και τα φρέσκα νέα. Ποιός παίζει και ποιός δεν παίζει. Πια, δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να διαβάζουμε και το... δελτίο κορωνοϊού. Ναι, όλα αυτά είναι χρήσιμα. Συχνά «λένε» πράγματα. Από την άλλη, όσο περνάνε τα χρόνια τόσο «τσιμεντώνεται» η πεποίθησή μου πως το ποδόσφαιρο είναι ένα σπορ το οποίο ανά πάσα στιγμή μπορεί να σου αποδείξει ότι δεν έχεις ιδέα για 'κείνο.

Συχνά τα δεδομένα πάνε... περίπατο και γίνεται αυτό που δεν τολμούσε καν να ψιθυρίσει. Που θέλω να καταλήξω και άρχισα αυτόν τον μεγάλο πρόλογο;

Ότι από το αποψινό ματς περιμένω τα πάντα. Όπως κάθε ματς, έτσι κι αυτό, είναι μια διαφορετική, μοναδική, ιστορία. Μια ιστορία που μπορεί να γραφτεί απ' αυτούς που περιμένεις, τους συνήθεις πρωταγωνιστές, ή από κάποιον αστάθμητο παράγοντα. Το ζητούμενο για μένα είναι ο Ολυμπιακός να παίξει σύμφωνα με τις ποδοσφαιρικές του αρχές τις οποίες του έχει δώσει ο υπέροχος κ. Πέντρο Μαρτίνς. Αυτό, προσωπικά, μου αρκεί. Δεν χωράει αμφιβολία πως ειδικά σ' αυτό το ματς θα λείπει... απεγνωσμένα ο Καμαρά.

Και ο Μπα είναι σημαντική απώλεια αφού σε αντίθεση με τον Σισέ παίζει λιγότερο με το ένστικτο και πιο συνετά ενώ ο Παπέ μπορεί να κάνει το τέλειο ματς για 89 λεπτά και για ένα λεπτό να τα κάνει μαντάρα. Βεβαίως, υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος σ' αυτό το Σισέ αντί Μπα και λέει ότι ο Ολυμπιακός θα είναι επιθετικά πιο δυνατός στα στημένα που θα κερδίσει αφού ο Παπέ είναι πολύ πιο δυνατός σ' αυτόν τον τομέα...

Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι, όπως και με τη Μαρσέιγ, οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης επιβάλλεται να κάνουν ΚΟΡΥΦΑΙΟ ματς. Να αφήσουν... συκώτια και πνευμόνια στο χόρτο του Ντραγκάο. Φυσικά επιβάλλεται να κάνουν κορυφαίο ματς και όλοι οι υπόλοιποι. Να παίξουν με μυαλό και τις αρχές που προείπαμε και διαθέτουν ως ομάδα. Αν γίνουν τα παραπάνω, είμαι πολύ αισιόδοξος. Επειδή ωστόσο είμαστε σε μια πολύ περίεργη σεζόν και πολύ νωρίς σ' αυτή μάλιστα, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το θετικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει να χάσει λίγα σ' αυτό το ματς (σε αντίθεση με την Πόρτο για την οποία είναι δίχως... αύριο η αναμέτρηση) και να κερδίσει πάρα πολλά.

Διαβάστε επίσης

Ίδια φάση; Όχι δα...

Ίδια φάση; Όχι δα...

Άμπαντ και Χουτεσιώτης δεν μπαίνουν στην ίδια... ζυγαριά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης

Τόσο απλό είναι...

Τόσο απλό είναι...

Ο πιο ασφαλής δρόμος για να πάρεις νέο καλύτερο συμβόλαιο. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.