Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όχι πια κλισέ που λέμε μεταξύ μας

Όχι πια κλισέ που λέμε μεταξύ μας
Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020 - 11:12
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Το «σενάριο» του χθεσινού ματς ομολογώ ότι δεν ήταν από 'κείνα που περίμενα. Κι αυτό επειδή έγραφα λίγες ώρες πριν από τη σέντρα ότι το μόνο που με ένοιαζε ήταν να δω τον Ολυμπιακό με τις αρχές που τον διέπουν ως σύνολο τα δύο και κάτι χρόνια που είναι ο Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο του παρά τις σημαντικές απουσίες (Καμαρά, Μπα) και την ανετοιμότητα μερικών από τις εξαιρετικές μεταγραφές (Βινάγκρε, Μπρούμα, Πέπε) που έγιναν.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν τις είχε τις αρχές του και με το παραπάνω απ' όσο, προσωπικά, περίμενα. Έπαιζε στο σπίτι μιας σπουδαίας ομάδας (ναι, σπουδαία είναι, ο Ολυμπιακός ευθύνεται που φάνηκε λιγότερο σπουδαία) όπως είναι η Πόρτο και στο συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος του ματς ήταν κυρίαρχος. Είχε τον απόλυτο έλεγχο. Κρατούσε εκείνος τα γκέμια του ματς και έδινε ρυθμό. Και είχε μόνο δύο σημαντικές στιγμές αδυναμίας. Μία πολύ νωρίς, στο 11' όταν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και η άλλη στο... ξεψύχισμα του ματς όταν πια οι δύο ομάδες είχαν αλλάξει αρκετά πρόσωπα και είχε χαθεί η όποια συνοχή και τα λάθη είχαν μεγαλύτερη συχνότητα.

Είναι κρίμα γιατί ο Ολυμπιακός και μπορούσε και δικαιούνταν να έρθει πιο κοντά σε θέση πρόκρισης χθες και να βυθίσει την Πόρτο. Είναι κρίμα γιατί για πολλοστή φορά η ομάδα έκανε σπουδαία δουλειά. Ο Μαρτίνς διάβασε τέλεια το ματς και ως εικόνα η δική του ομάδα είχε καλύτερη παρουσία από εκείνη του Κονσεϊσάο. Απλά αυτή τη φορά, και σε αντίθεση με το ματς κόντρα στη Μαρσέιγ, στοίχισε ένα σημαντικό λάθος και στο φινάλε δεν βγήκε το ρίσκο. Δεν μπορεί να βγαίνει πάντα.

Πέρα από την αρχική πικρή γεύση, προσωπικά μου αφήνει γλυκιά αυτό το ματς. Γιατί είδα, ξανά τα τελευταία χρόνια, τον Ολυμπιακό να μπαίνει σε μια σημαντική ευρωπαϊκή έδρα απέναντι σε μια σημαντική ευρωπαϊκή ομάδα και να δείχνει κυρίαρχος. Να δείχνει ότι πατάει σε πόδια που είναι πολύ γερά. Σε αρκετά παλιότερα χρόνια ένα γκολ τόσο νωρίς με ένα τέτοιο λάθος θα του... έκοβε τα πόδια του Ολυμπιακού και ίσως τον οδηγούσε σε συντριβή. Όχι πια. Γιατί αυτός ο Ολυμπιακός είναι αληθινά ευρωπαϊκή ομάδα και δεν αποτελεί ένα κλισέ που λέμε μεταξύ μας.

ΥΓ: Στο ματς με τη Μαρσέιγ ο Μπουχαλάκης ήταν από τους κορυφαίους σε απόδοση και διάρκεια απόδοσης στο 90λεπτο και χθες ένα τσαφ απ' αυτά που κάνουν όλοι έδωσε την ευκαιρία στην Πόρτο να ανοίξει το σκορ νωρίς. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Πότε επιτέλους θα το αποδεχθούμε και θα συμβιβαστούμε;

Διαβάστε επίσης

New kids on the block

New kids on the block

Και το πρώτο μάθημα που πρέπει να μάθουν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Ίδια φάση; Όχι δα...

Ίδια φάση; Όχι δα...

Άμπαντ και Χουτεσιώτης δεν μπαίνουν στην ίδια... ζυγαριά. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης