Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μόνο στην Ελλάδα...

Μόνο στην Ελλάδα...
Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020 - 12:28
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

-Μόνο στην Ελλάδα γίνονται «σοβαρές» κριτικές / αναλύσεις για το ολιγόλεπτο ντεμπούτο παικτών (Πέπε, Μπρούμα, Βινάγκρε) που μόλις έχουν μεταγραφεί σε μία ομάδα και προέρχονται από τραυματισμό και αγωνιστική αποχή.

-Μόνο στην Ελλάδα απαιτούμε οι ομάδες να... σκίζουν στην αρχή της σεζόν αγωνιζόμενες με πολλές και σημαντικές απουσίες (και) λόγω κορωνοϊού ενώ επί της ουσίας ούτε διακοπές έκαναν ούτε καλοκαιρινή προετοιμασία.

-Μόνο στην Ελλάδα συζητάμε (τσακωνόμαστε για την ακρίβεια) για ένα λάθος, έστω και σημαντικό, ενός παίκτη σε ένα ματς. Λάθη και μάλιστα πολλά και σοβαρά γίνονται από κάθε παίκτη σε κάθε ματς παγκοσμίως. Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να μη γίνονται. Πρόβλημα και αφορμή για σοβαρή συζήτηση αποτελεί το να γίνονται τα λάθη με μεγάλη συχνότητα από κάποιον.

-Μόνο στην Ελλάδα αναζητείται η τελειότητα σε κάθε ματς και κάθε δυσλειτουργία μπαίνει στο μικροσκόπιο κάθε φορά.

-Μόνο στην Ελλάδα οι ίδιοι άνθρωποι που αποθέωναν έναν προπονητή για ρίσκο που πήρε και του βγήκε μια εβδομάδα νωρίτερα, τον ψέγουν τώρα για ανάλογο που δεν απέδωσε.

-Μόνο στην Ελλάδα γνωρίζουν όλοι καλύτερα τις δουλειές των άλλων και μπορούν να κάνουν υποδείξεις από τον πρόεδρο, τον τεχνικό διευθυντή τον προπονητή, μέχρι και τον παίκτη (ναι, ακόμα και τέτοια λέγονται και γράφονται π.χ. πως να πλασάρει ο φορ).

-Μόνο στην Ελλάδα ένας άνθρωπος που σήμερα αναλύει τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό αύριο θα κάνει το ίδιο με την ΑΕΚ, μεθαύριο θα το... ρίξει στο μπάσκετ, το βόλεϊ και ούτω καθεξής. Και απαιτεί μάλιστα να ασπαστούν όλοι τη γνώμη του γιατί... ξέρει. Θυμάμαι ένα απολύτως επιτυχημένο (κατά την ταπεινή μου γνώμη τουλάχιστον) σλόγκαν για τον τουρισμό που έλεγε live your myth in Greece. Όντως, ζούμε πολλούς μύθους στην Ελλάδα, ο ένας είναι σίγουρα εκείνος της παντογνωσίας που αισθανόμαστε ότι έχουμε όλοι ενώ στην πραγματικότητα δε γνωρίζουμε την τύφλα μας. Και υπάρχει και μια άλλη έκφραση που λέει: ό,τι δηλώσεις είσαι. Κι αυτό εδώ βρήκε τη γη της επαγγελίας του.

ΥΓ: Αν οι πληροφορίες μου είναι σωστές, είναι πολύ πιθανό να δούμε αύριο βασικούς Πέπε, Βινάγκρε και Ντρέγκερ. Θα έχει ενδιαφέρον αν και ξεκάθαρα, πάλι, με ασφάλεια δεν θα μπορούν να κριθούν.

Διαβάστε επίσης

New kids on the block

New kids on the block

Και το πρώτο μάθημα που πρέπει να μάθουν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Η απάντηση στο δίλημμα

Η απάντηση στο δίλημμα

Τα πάντα εξαρτήθηκαν από την απόφαση που πήρε ο Μαρτίνς πριν από τη σέντρα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.