Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

New kids on the block

New kids on the block
Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 - 09:59
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην τελευταία μέρα του Οκτώβρη, λόγω κορωνοϊού και ατυχιών, για να πάρουμε ένα αξιοπρεπές δείγμα από τους νέους σπουδαίους παίκτες που απέκτησε στην πρόσφατη μεταγραφική περίοδο ο Ολυμπιακός. Στο μεσημεριανό ματς με τον Απόλλωνα στο Γ.Καραϊσκάκης για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ αναμένεται ν' αγωνιστούν, πιθανώς και από την αρχή, οι Ντρέγκερ, Βινάγκρε και Πέπε. Ενδεχομένως στην πορεία να (ξανα)δούμε και τον Μπρούμα που είναι λίγο πιο πίσω εκτός αν μας αιφνιδιάσει ο Μαρτίνς και τον βάλει από την αρχή.

Καιρός λοιπόν ήταν να δούμε τα νέα παιδιά στην... πίστα. Όχι για να μάθουμε τι μπορούν να κάνουν. Αυτό το γνωρίζουμε. Το γνωρίζει και ο Ολυμπιακός και γι' αυτό τους πήρε. Δεν τους απέκτησε ως λαχεία. Ως παίκτες με ποιότητα και ικανότητα να βοηθήσουν άμεσα ήρθαν κι ας είναι κάποιοι αρκετά νεαροί όπως ο 21χρονος Βινάγκρε. Το ροτέισον ανοίγει λοιπόν και ανοίγει τώρα αφού κάποιοι επιπόλαιοι τραυματισμοί δεν επέτρεψαν αυτό να συμβεί νωρίτερα. Δεν χωράει αμφιβολία ότι απ' όλο αυτό κερδισμένη θα βγει η ομάδα που θα έχει έξτρα λύσεις και, παράλληλα, οι θεωρούμενοι βασικοί θ' αποκτήσουν σοβαρούς... αντίζηλους για τις θέσεις τους.

Υγεία είναι ο ανταγωνισμός σε ένα υγιές και με στοιχεία οικογένειας γκρουπ όπως είναι αυτός ο Ολυμπιακός του Πέντρο Μαρτίνς. Το πόσο οικογενειακή αισθάνονται την κατάσταση άπαντες φάνηκε από τα λόγια του προπονητή για το λάθος του Μπουχαλάκη στο Πόρτο. Και είναι βέβαιο ότι και οι συμπαίκτες του έτσι αισθάνονται. Η στήριξη αυτής της ομάδας εξάλλου φαίνεται τελευταία στα λόγια. Το φανερώνουν οι πράξεις της και η συμπεριφορά της στο γήπεδο και τον αγωνιστικό χώρο. Κι αυτό είναι το πρώτο μάθημα που οφείλουν να μάθουν απέξω κι ανακατωτά και οι νέοι που ήρθαν.

ΥΓ: Εννοείται πως σήμερα δεν θα δούμε ούτε το 40% από τα προσεχώς των νέων παικτών. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα.

Διαβάστε επίσης

Η απάντηση στο δίλημμα

Η απάντηση στο δίλημμα

Τα πάντα εξαρτήθηκαν από την απόφαση που πήρε ο Μαρτίνς πριν από τη σέντρα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

Πολίτης Ευρώπης

Πολίτης Ευρώπης

Ο Σπύρος Γρομητσάρης blogάρει στο gavros.gr ενόψει του αγώνα με τη Μάντσεστερ Σίτι...