Ντουντούκα
Έλα πελάτη μας στον ΝΑΟ...
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Πολίτης Ευρώπης

Πολίτης Ευρώπης
Δευτέρα, 2 Νοεμβρίου 2020 - 12:58
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Αν καλούνταν κάποιος να επιλέξει, από το καλεντάρι του Ολυμπιακού όλης της σεζόν, το πιο δύσκολο ματς του πιθανότατα θα κατέληγε στο αυριανό με τη Μάντσεστερ Σίτι στην Αγγλία. Και είναι μάλλον περιττό να πούμε για ποιούς λόγους αυτό το ματς είναι το πιο δύσκολο για τους νταμπλούχους Έλλάδας.

Με χρηματιστηριακή αξία πάνω από 1 δισ.ευρώ μπορεί να πει κανείς ότι οι «μπλε» βρίσκονται σε διαφορετικό γαλαξία από 'κείνον που βρίσκονται οι περισσότερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου.
Μέκκα του ποδοσφαίρου έχει χαρακτηρίσει το αγγλικό πρωτάθλημα ο Βαγγέλης Μαρινάκης και ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός τα λέει όλα.

Θα ήταν εξαιρετικό να καταφέρει ο Ολυμπιακός να πάρει αποτέλεσμα στο Μάντσεστερ αλλά καταλαβαίνουμε όλοι πόσο δύσκολο είναι αυτό. Προσωπικά εκτιμώ ότι είναι εξίσου σημαντικό να καταφέρει ο Ολυμπιακός να δώσει συνέχεια στον ευρωπαϊκό του εαυτό που θαυμάζουμε την τρέχουσα 10ετία και ακόμα πιο πολύ 3ετία.

Είναι σημαντικό οι νταμπλούχοι να δείξουν σ' ένα ματς που θα δει όλος ο πλανήτης κόντρα στους πολίτες της Σίτι ότι οι ίδιοι είναι αληθινοί... πολίτες του κόσμου, όχι μόνο της Ευρώπης.

Η εικόνα που θα δείξει ο Ολυμπιακός αύριο το βράδυ με τη Σίτι επιβάλλεται να είναι ανάλογη μ' αυτή που ξέρουμε. Προφανώς και ειδικά σ' αυτό το ματς για να το καταφέρει αυτό θα πρέπει να υπερβάλλουν όλοι εαυτούς. Να... σπάσουν τα αγωνιστικά τους ταβάνια. Και πάλι βέβαια τίποτα δεν θα είναι σίγουρο μ' αυτή την ομάδα που ξεχειλίζει ποιότητα.

Ας κάνει ο Ολυμπιακός αυτό που μπορεί βλέπουμε.

Διαβάστε επίσης

Η απάντηση στο δίλημμα

Η απάντηση στο δίλημμα

Τα πάντα εξαρτήθηκαν από την απόφαση που πήρε ο Μαρτίνς πριν από τη σέντρα. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.

New kids on the block

New kids on the block

Και το πρώτο μάθημα που πρέπει να μάθουν. Γράφει ο Σπύρος Γρομητσάρης.